NB II: a Vasas kitömte Nyíregyházát, nyert a Gyirmót és a ZTE is

A Vasas kitömte a Nyíregyházát a Szusza Ferenc Stadionban
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 26. fordulójában a feljutásra esélyes Kaposvári Rákóczi 2-2-es döntetlent játszott a Monor vendégeként, a Magyar Kupában a negyeddöntőbe bejutó Budaörs „hazai pályán" kapott ki 3-2-re a Váctól, míg az NB I-es rangadónak is beillő Vasas-Nyíregyháza meccsen gólfesztivált rendezett a fővárosi csapat. Vasárnap este a feljutásért versengő Gyirmót és a Zalaegerszeg győzelemmel zárta az NB II 26. fordulóját, melyet követően azonos pontszámmal állnak a tabella első és második helyén.

A Kaposvári Rákóczi már az első félidőben kétgólos hátrányba került a Monor vendégeként, ráadásul Hegedűs Dávid 44. percben kapott piros lapja miatt meg is fogyatkozott. A zöld-fehérek a második félidőben két egykori vasasos, Beliczky Gergő és Ádám Martin találatával egyenlíteni tudtak.

Az ETO FC Győr könnyed, 4-1-es győzelmet aratott Csákváron. Madarász Márk duplázni tudott, és az ex-újpesti támadó Nemanja Andrics is betalált.

A Magyar Kupában a negyeddöntőbe bejutó Budaörs fordulatos meccset játszott a Váccal. A Tatabányán megrendezett mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést Csillag Dárius révén a 6. percben, majd egy perccel később Sajbán Máté egyenlített. A 21. percben ismét Csillag villant, majd tíz perccel később egalizált a Budaörs Stieber András révén. A második félidőben sokáig úgy tűnt, nem lesz gól, azonban a 85. percben Gyürki Gergely találatával megnyerte a meccset a Vác.

A negyedik helyen álló Békéscsaba Siófokon szenvedett egygólos győzelmet, míg a Lipcsei Péter vezette Soroksár – amely szintén bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában – a Kazincbarcika vendégeként kapott ki 2-1-re.

A Vasas kitömte a Nyíregyházát a Szusza Ferenc Stadionban Forrás: vasasfc.hu

Hangzásra akár NB I-es rangadó is lehetett volna a Vasas-Nyíregyháza összecsapás, amelyet a fővárosi csapat 5-1-re megnyert.

A 20. percben Hornyák Marcell révén a Szpari szerzett vezetést, azonban a Vasas Kovács Milán révén egyenlíteni tudott az első félidőben. A folytatásban hengerelt Szanyó Károly csapata, amely tovább négy gólt szerzett a Szusza Ferenc Stadionban.

A Gyirmót egészen a 81. percig hátrányban volt, majd a hajrában Heffler Norbert két góljával fordított. A zalaiak szintén hátrányba kerültek a Tiszakécske ellen, viszont a Gyirmóttal ellentétben gyorsan egyenlítettek még az első félidőben, a fordulás után pedig három gólt szerezve magabiztosan nyertek.

Merkantil Bank Liga NB II, 26. forduló:
BFC Siófok-Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (1-0)
Budaörs-Vác FC 2-3 (2-2)
Ceglédi VSE-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-1 (0-0)
Aqvital FC Csákvár-WKW ETO FC Győr 1-4 (1-1)
Kazincbarcika-Soroksár SC 2-1 (0-0)
BSS Monor-Kaposvári Rákóczi 2-2 (2-1)
Credobus Mosonmagyaróvár-Dorogi FC 1-3 (1-1)
Vasas FC-Nyíregyháza Spartacus FC 5-1 (1-1)
ZTE FC-Duna Aszfalt TVSE 4-1 (1-1)
Gyirmót FC Győr-Budafoki MTE 2-1 (0-1)