Társoldalunk:

Legendás szurkolóját gyászolja a Ferencváros

2019.03.03. 10:15

Mint arról vasárnap reggel beszámoltunk, 81 éves korában rövid betegség után meghalt Koós János. A kiváló táncdalénekes, színész és parodista szinte főállású Ferencváros-szurkoló volt, amit mindig büszkén is vallott. Haláláról a zöld-fehér klub is megemlékezett.

Ahogy a klub honlapján közzétett megemlékezésben írják, Koós János életének meghatározó része volt az FTC szeretete, egyszer egy interjúban azt mondta, a Ferencvárost legalább annyira szereti, mint a feleségét, de ezt az asszony megbocsátja neki. Mindig úgy érezte, ez a két szerelem az, ami egy életre szól, ezt bizonyítja a történet is, amit esküvője napjáról mesélt: „Amikor kiléptünk a házasságkötő teremből, csak ennyit mondtam Sacinak: imádlak, szeretlek, örökre együtt maradunk. De egyet soha ne kérj tőlem: Jani, ne menj ki a Fradi-meccsre! Ennyi év alatt egyetlenegyszer nem mondta soha, és én ezért is hálás vagyok neki.”

Remek, baráti kapcsolatot ápolt az egyetlen aranylabdással, az 1967-ben kitüntetett Albert Flóriánnal, olyannyira, hogy az 1985-ben megjelenő nagylemezére felkerült közös daluk, a „Nem baj, ha múlnak az évek” című sláger is.