Társoldalunk:

A kapuba visszatérő Kepa vezérletével nyert a Chelsea

2019.03.03. 17:07

Az angol Premier League 29. fordulójának vasárnap délutáni mecssén a Chelsea a Fulham otthonába látogatott, és ha a vártnál nehezebben is, de hozta a kötelezőt.

Maurizio Sarri nevelő szándékkal a szerdai Tottenham elleni városi rangadón csak a kispadra nevezte a Ligakupa-döntőn balhézó Kepa Arrizabalagát, ma viszont a spanyol kapus nevével kezdődött a Chelsea összeállítása. Ott volt a pályán Gonzalo Higuaín is, aki nem is tétlenkedett, bár a meccs korai szakaszában egy nagy helyzetet elpuskázott, a 20. percben Azpilicueta centerezését kapásból a kapuba bombázta, előnybe juttatva ezzel a vendégeket.

Ezúttal a sokat kritizált Jorginho (5) góljával nyert a ChelseaForrás: AFP/Glyn Kirk

Bár jobb volt a Chelsea, öröme mégsem tarthatott sokáig, mert bár Kepa egy hatalmas bravúrt bemutatott Mitrovics lövése után, a szögletnél csúnyán eltolódott a védelem, Chambers pedig ezt kihasználva egalizált. A találat azonban nem fogta meg Hazardékat, olyannyira nem, hogy néhány perccel később már ismét náluk volt az előny, Jorginho mesteri tekerésére mozdulni sem tudott a Fulham kapusa. A gólt Eden Hazard készítette elő, akinek ez volt az 50. asszisztja a PL-ben.

A második félidőben szokás szerint kissé ráült az egygólos előnyére a Chelsea, és bár megvoltak a helyzetei, hogy végleg eldöntse a három pont sorsát, nem tette meg. A Fulham a 70. perc környékén próbálta fokozni a tempót, és voltak is lehetőségei, de a befejezéseknél rendre hiba csúszott a gépezetbe. Bár a 95. percben Sessegnon gólt szerzett, les miatt nem adták meg a találatot – helyesen. A jelek szerint tehát bejött Sarri pedagógiája, hiszen Kepa brillírozott a kapuban, több bravúrja is volt, és a sikert nagyban neki köszönhetik a londoniak.

Premier League, 29. forduló:

Watford-Leicester City 2-1 (1-0)
Fulham-Chelsea 1-2 (1-2)
Bournemouth-Manchester City 0-1 (0-0)
Brighton-Huddersfield Town 1-0 (0-0)
Burnley-Crystal Palace 1-3 (0-1)
Manchester United-Southampton 3-2 (0-1)
Wolverhapton-Cardiff City 2-0 (2-0)
Tottenham Hotspur-Arsenal 1-1 (0-1)
West Ham United-Newcastle United 2-0 (2-0)