Társoldalunk:

A Fradi 27 éve nem látott fiesztát mutatott be az Üllői úton - videó

2019.03.04. 10:19

A Ferencváros a hétvégén magabiztosan nyert a Diósgyőr ellen az NB I 23. fordulójában, így visszaállította a hatpontos különbségét a Vidivel szemben a tabella élén. A Fradi 27 év után tudott újra 7-0-ra nyerni élvonalbeli bajnoki meccset az Üllői úton.

Nem sok jót sejtetett ez a 90 perc a tabella utolsó helyezettje számára. A zalaiak nem is nagyon találták meg a fonalat, így azután a zöld-fehér legénység – amely a kezdő sípszó előtt ünnepelte az 50. bajnoki találkozóján játszó Albert Flóriánt és a vezetőedző Nyilasi Tibort, aki félszázadik alkalommal ült élvonalbeli csata során a kispadon – hamar elkezdték a gólgyártást. Szűk 40 perc alatt eldöntötték a találkozó sorsát, méghozzá úgy, hogy először Balogh kapott kifogástalan gólpasszt Wukovicstól, majd Wukovics gyötört ki magának egy jó lehetőséget, és két zalai védő között a hálóba is sodorta a labdát (2-0). A 30. percben Lipcsei volt önzetlen, a bal oldalról szolgálta ki Baloghot, aki lapos lövéssel növelte az előnyt (3-0). Jó idő, jó Ferencváros – olykor fesztiváli hangulat uralkodott az Üllői úton. A 38. percben sokáig "kóborolt" a labda a zalai 16-oson belül, mígnem Nagy Zsolt óriási erővel a jobb alsó sarokba zúdította (4-0) – derül ki a tempofradi.hu beszámolójából. 

A Fradi 27 éve nyert utoljára 7-0-ra az Üllői útonForrás: Zeutschel Omniscan 11

Fordulás után negyedóráig kicsit visszavett a tempóból a hazai csapat, azután ismét egy sebességgel feljebb kapcsolt. A 61. percben Fodor hajszálpontos beadását a veterán Rácz "bólintotta" a léc alá, és ráadásként egy pazar lapos passzolgatás után Nagy Zs. közelről, majd kilenc perccel a lefújás előtt Lipcsei 24 méterről növelte jelentőssé a különbséget, K.O.-val győzött a Ferencváros (7-0).

Érdemes megjegyezni, hogy az NB II-ben is volt hétgólos győzelme az Üllői úton a zöld-fehér csapatnak, amely a harmadik másodosztályú szezonjában a Szolnoki MÁV-ot verte 8-1-re.

Ferencváros – Zalaegerszegi TE 7-0 (4-0)
Gól: Balogh G. (8., 30. p.), Nagy Zs. (38., 77.), Wukovics (17.), Rácz (61.), Lipcsei (81.)
Üllői út, 8000 néző, V: Bognár

FTC: Balogh T. – Telek, Lipcsei, Keller (Rácz 82.) – Simon, Szenes, Albert (Kuznyecov 64.), Fodor – Nagy Zs., Balogh G., Wukovics

ZTE: Tóth J. – Dobos, Belső, Szabó I. Zs., Horváth J. – Varga, Kovács L., Szabó II. Zs. (Lendvai 82.), Farkas – Kovács J., Pálcsa (Zalys 60.)

Ezt megelőzően egyébként 1950-ig kell visszamennünk az időben, ha hasonló arányú ferencvárosi sikert keresünk, amikor a legendás Budai – Kocsis – Deák – Mészáros – Czibor támadó ötössel 8-1-re verte az FTC a Dózsát.