Társoldalunk:

A Real legnagyobb sztárjai legszívesebben már holnap távoznának

2019.03.05. 23:17

Az Ajaxtól elszenvedett 4-1-es vereség és a BL-búcsú csak felnagyítják a Real Madrid problémáit, amelyek közül az egyik legnagyobb Gareth Bale esete.

Bale 2013-ban érkezett Madridba, akkor rekordot jelentő 100 millió euróért, és ő lett Florentino Pérez klubelnök egyik kedvence. Ő azonban mindig is Ronaldo árnyékában játszott, és még a portugál távozása után sem tudott a Real húzóemberévé válni, amiben nagy szerepe volt a sok sérülésnek: idén januárban 22. alkalommal sérült meg madridi karrierje alatt, ami miatt összesen 84 meccset kellett kihagynia.

Emelett az elmúlt hetekben az is bebizonyosodott, hogy nem érzi jól magát a csapatban, amit a spanyol sajtó a következőkkel támasztott alá:

  • nincs jóban a csapattársakkal
  • nem ment el a csapat közös vacsorájára
  • 2013 óta él Madridban, de nem beszél spanyolul
  • nehezményezi, ha nem kezdő, vagy ha nem elsőként cserélik őt be
  • a Levante elleni bajnokin elutasította Lucas Vázquez gólörömét a győztes gól után

A bajnoki El Clásicón Santiago Solari a kezdőbe rakta őt, de szinte a labdával sem találkozott, a második félidő közepén le is cserélték, a Bernabéu közönsége pedig kifütyülte. Egyes sajtóhírek szerint a lefújást meg sem várta a stadionban, hanem idő előtt hazament.

Nemcsak Bale nem érzi jól magát, de állítólag Toni Kroos és Marcelo sem, aki súlyproblémákkal küszködik, és bár fűt-fát ígérget, hogy leadja, titkon már menne Ronaldo után a Juventusba.