Három Bayern focista lett a bűnbak a németek csúfos vb-szerepléséért

német fociválogatott
(FILES) In this file photo taken on March 23, 2018, Germany's forward Thomas Mueller (2nd L) is congratulated by his teammates Germany's defender Jerome Boateng (L), Germany's defender Mats Hummels (2nd R) and Germany's midfielder Sami Khedira (R) after scoring the 1-1 during the international friendly football match of Germany vs Spain in Duesseldorf, western Germany, in preparation of the 2018 Fifa World Cup. - Germany head coach Joachim Loew dropped a bombshell on March 5, 2019 by announcing that 2014 World Cup winners Jerome Boateng, Mats Hummels and Thomas Mueller are no longer in his plans. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem számít az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a világbajnok Mats Hummelsre, Thomas Müllerre és Jerome Boatengre.

A német szövetség (DFB) keddi közleménye szerint a kapitány már közölte döntését a három Bayern München-játékossal.

- fogalmazott a kommünikében Löw.

A trió tagja volt a 2014-es világbajnok keretnek ugyanúgy, mint a tavalyi, oroszországi tornán nagy meglepetésre már a csoportkör után búcsúzó nemzeti csapatnak. A három labdarúgó közül a két védő, a 76-szoros válogatott Boateng és a 70-szeres válogatott Hummels is 30 éves, míg a kereken 100 válogatott szereplésnél tartó támadó, Müller 29 esztendős.

Boateng szomorúan vette tudomásul a szakvezető döntését, mert - mint mondta - számára mindig is a legnagyobb dolog volt a válogatottban játszani, bár hozzátette, hogy megérti Löwöt. "Ezzel együtt természetesen másfajta búcsút kívántam volna magunknak - fogalmazott. - Én személy szerint meg vagyok győződve arról, hogy továbbra is képes vagyok a legmagasabb szinten teljesíteni, és ezt a jövőben meg is fogom mutatni."

A németek március 20-án Wolfsburgban fogadják a szerbeket felkészülési mérkőzésen, négy nappal később pedig Hollandia vendégeként lépnek pályára a 2020-as Európa-bajnoki selejtező első mérkőzésén.