Kilenc éve esett ki legutóbb ilyen hamar a Real a BL-ből

fbl Horizontal
Ajax's Moroccan midfielder Hakim Ziyech (C) celebrates with teammates after scoring a goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Real Madrid CF and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 5, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy a Real Madrid már a nyolcaddöntőben kiesett a Bajnokok Ligájában.

Az hagyján, hogy a Real az elmúlt öt évben négy BL-trófeát nyert, de 2011 óta mindig eljutott legalább a sorozat negyeddöntőjéig.

A legutóbbi év, amikor már a legjobb 16 között búcsúzott, 2010 volt, akkor a francia Olympique Lyon ejtette ki a Manuel Pellegrini vezette csapatot.

Az egy teljesen más időszak volt, a Real gyakorlatilag Pep Guardiola Barcelonájának árnyékában létezett, és hosszú hosszú éveken át nem tudta megugrani a nyolcaddöntőt a BL-ben.

2010 nyarán érkezett José Mourinho, vele egymást követő három évben is bejutottak az elődöntőbe, a döntőbe viszont soha. A portugál menedzsert Carlo Ancelotti váltotta, vele 2014-ben megnyerték a trófeát, majd 2015-ben ismét az elődöntő jelentette a végállomást, hogy aztán utána zsinórban háromszor is a csúcsra érjenek Zidane irányításával.

A Real legutóbbi BL-kiesése 1392 napja, 2015 tavaszán volt a Juventus elleni elődöntőben.

Ez a brutális dominancia idén biztosan nem folytatódik, miután a nyolcaddöntőben 2-1-es első meccs után 4-1-re kikaptak hazai pályán az Ajaxtól, így 5-3-as összesítéssel búcsúztak.