A Real edzője abba bukott bele, hogy leépítette a sztárokat

Real Madrid vs Ajax - UEFA Champions League FOOTBALL UEFA Champions League Spain Real Madrid Soccer Madrid Ajax photography Santiago Bernabeu stadium
MADRID, SPAIN - MARCH 5: Head coach Santiago Solari (C) of Real Madrid looks on during UEFA Champions League Round of 16 second leg match between Real Madrid and Ajax at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on 5, 2019. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Kedden este az elmúlt három évben BL-címvédő Real Madrid hazai pályán 4-1-re kikapott az Ajaxtól, így 5-3-as összesítéssel már a nyolcaddöntőben elbúcsúzott a sorozattól. Nem lenne meglepő, ha a csapat argentin vezetőedzőjének, a novemberben kinevezett Santiago Solarinak szerdán már be sem kellene mennie dolgozni.

Tavaly október végén a Barcelonától elszenvedett 5–1-es vereség után a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez megvált Julen Lopeteguitől, a helyére pedig ideiglenesen a Castilla csapat edzőjét, Santiago Solarit nevezte ki az idény végéig. Az argentin szakember belépője remekül sikerült, négy meccsből négyet megnyert, így Florentino Pérez elnök 2021 nyaráig meghosszabbította a szerződését.

Santiago Solari remekül kezdett a Real Madrid kispadján Forrás: AFP/Javier Soriano

A csapat nem futballozott rosszul, de az öltözőben egyfolytában forrtak az indulatok. A Real Madrid egyik legjobb játékosa, a közönségkedvenc Isco Solari érkezés óta szinte csak a padot koptatja, miközben Európa legjobb csapatai sorban állnak érte. A rekordösszegért igazolt Gareth Bale – aki nem mellesleg már négy BL-trófeát nyert a Real Madriddal – hol játszik, hol nem, ráadásul folyamatosan a szurkolók kritikáját kell hallgatnia. És persze ott van a csapatkapitány helyettes Marcelo, aki állítólag azért került ki a csapatból, mert a karácsonyi szünetben 7 kiló plusszal érkezett meg a vakációról, amióta azóta sem tudott leadni.

És persze halkan nem árt azt is megjegyezni, hogy a nyáron távozott egy bizonyos Cristiano Ronaldo, aki ötszörös aranylabdás volt, és magával vitte a Juventushoz az évi 50 gólját.

Cristiano Ronaldo távozásával valami megtört Madridban Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Giulio Lapone

Solari már a kinevezése pillanatában bukásra volt ítélve, de ez nem csak az ő hibája volt, sokkal Florentino Pérezé, aki egy nyár alatt tönkretette a csapatot. Kezdve azzal, hogy Zinédine Zidane lemondása után elcsábította a spanyol válogatott edzőjét a világbajnokság előtt, ezzel pedig tönkretette a vb-győzelemre esélyes spanyol csapatot. Majd eladta Cristiano Ronaldót a Juventusnak, de a pótlására nem szerződtetett senkit, helyette inkább elhozta a Chelsea belga válogatott kapusát, Thibaut Courtoist – aki ugyan remek kapus, de az égvilágon semmi szükség nem volt rá.

Julen Lopetegui belebukott az Zidane és Ronaldo távozása után keletkezett űrbe, Solari pedig rátett egy lapáttal, azzal, hogy azt a kevés világklasszis játékost is maga ellen fordította, akik Ronaldo távozása után is a Real Madridban maradtak.

Sergio Ramos hiányát még az Ajax ellen sem viselte el a Real Madrid Forrás: AFP/Javier Soriano

És persze, ott van Sergio Ramos, aki az Ajax elleni odavágón szándékosan eltiltatta magát, mert Solari annyira lebecsülte az Ajaxot, hogy azt gondolta, Ramos védekező munkája nélkül is simán meglesz a továbbjutás.

Nagyot tévedett.