Társoldalunk:

Bede Ferenc: Jogos volt a manchesteri tizenegyes

2019.03.06. 23:52

Az Origo szakértője szerint a Manchester United és a Porto is jogos büntetőt kapott a VAR-rendszer segítségével a szerdai BL-meccseken, ám a Roma nem kapott meg egy egyértelmű 11-est.

Bede FerencForrás: Origo

"A PSG - Manchester United mérkőzés 90. percében a vendégcsapat játékosa, Diogo Dalot a kapu felé rúgta a labdát, amikor a hazaiak védője, Presnel Kimpembe háttal a labda útjába ugrott, azonban jobb kezét nem húzta a teste mellé, és a labda a karjának vágódott. A játékvezető nem ítélt büntetőt, azonban a VAR-rendszer a szituációt szabálytalannak ítélte. A visszajátszáson látszott, hogy a kapura lövéskor a labda elé ugró játékos a jobb kezével megszélesítette a testét, ami nem természetes testtartás, így a játékvezető jogosan ítélt büntetőt a videobíró segítségével. A labda a kapu felé tartott, ezért a sárga lap is kötelező lett volna ebben az esetben, ez azonban elmaradt."

"A Porto-Roma találkozó hosszabbításában is teljesen egyértelmű volt az első szituáció, a 116. percben Florenzi jól láthatóan visszahúzta Fernandót, aki így nem érte el a felé érkező labdát. Jogos volt a büntető és a sárga lap is."

"A mérkőzés 120. percében viszont a hazai Marega a büntetőterületen belül hátulról összerúgta a vendégjátékos Schick lábát, amiért egyértelmű büntetőt kellett volna ítélni. A török játékvezető kommunikált a lengyel videobíróval, ám végül érthetetlen módon nem adták meg a 11-est."