Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain kétgólos előnyről várja a hazai visszavágót, így kényelmes helyzetben léphet pályára szerdán a Manchester United ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A PSG az Old Traffordon 2-0-s győzelmet aratott, de az is kedvező a számára, hogy az angol középpálya vezérét, a francia világbajnok Paul Pogbát kiállították, így nem játszhat Párizsban.

Paul Pogba nélkül még nehezebb dolga lesz az MU-nak Forrás: AFP/Paul Ellis

A statisztikában sem bízhatnak a manchesteriek, mivel európai kupában

korábban három olyan párharcot vívtak, melyek első mérkőzését hazai pályán elveszítették, és mindhárom alkalommal kettős vereséggel búcsúztak:

a BL-ben a 2001-es negyeddöntőben a Bayern Münchennel (0-1, 1-2), a 2005-ös nyolcaddöntőben az AC Milannal (0-1, 0-1), az Európa Liga 2012-es nyolcaddöntőjében pedig az Athletic Bilbaóval (2-3, 1-2) szemben buktak el így.

A párizsiak viszont mind a 15 olyan nemzetközi párharcukat megnyerték, melyben idegenbeli sikerrel kezdtek.

A másik szerdai összecsapás már korántsem tűnik ilyen egyértelműnek, ugyanis az AS Roma 2-1-es előnnyel utazik Portugáliába. Az első mérkőzésen a Farkasok a 19 éves Nicolo Zaniolo duplájával kerültek megnyugtató előnybe, Adrián López hajrában szerzett találata azonban nyílttá tette a továbbjutás kérdését.

Nicolo Zaniolo Portóbn is főszereplő lehet Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A múltbeli eredményeket tekintve ugyanakkor

a Portónak így is bravúrnak számítana a negyeddöntőbe jutás, ugyanis húszból mindössze négy olyan európai kupapárharcából ment tovább, amikor idegenben elveszítette az első felvonást.

Érdekesség azonban, hogy ezek közül háromszor is 2-1 volt az az eredmény, amelyről fordítani tudott.

Az előző kiírásban elődöntős rómaiak tavaly az egyenes kieséses szakaszban mindhárom idegenbeli mérkőzésükön vereséget szenvedtek, a mostani csoportkörben pedig a címvédő Real Madrid és a cseh Plzen vendégeként is kikaptak.

Mindkét találkozó 21 órakor kezdődik, a negyeddöntő sorsolását március 15-én rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Paris Saint-Germain (francia) - Manchester United (angol) 21.00 (az első mérkőzésen: 2-0)
FC Porto (portugál)-AS Roma (olasz) 21.00 (1-2)