Vágólapra másolva!
A 2018/2019-es Bajnokok Ligája-sorozat nyolcaddöntői előtt arra kerestük a választ, hogy kik juthatnak tovább az unalmasnak egyáltalán nem mondható párosításokban. Amikor decemberben a José Mourinho vezette Manchester United megkapta a Paris Saint-Germaint, szinte mindenki a francia csapat továbbjutását várta. Azonban a portugál edző kirúgása után Ole Gunnar Solskjaer csodát tett a vergődő csapattal, és az Origo olvasói is pozitívabban látták a Manchester United esélyeit a BL-párharcban.

Az Origo olvasói a párharc előtt 70%-ot adtak a Manchester United továbbjutására, amely második helyen jutott tovább a H csoportból a Juventus mögött. Ole Gunnar Solskjaer csapatára 1840 szavazat érkezett, ami nyilván annak is köszönhető, hogy José Mourinho kirúgása után szárnyalni kezdett a United, ráadásul sérülés miatt biztos volt, hogy a világ egyik legjobb játékosának tartott Neymar kihagyja mindkét összecsapást.

Szimpátiaszavazás, vagy ennyivel jobb a Manchester United? Forrás: Origo

Az Origo olvasóit arról is megkérdeztük, hogy jogosnak találják-e a büntetőt, amivel a Manchester United az utolsó pillanatban kiharcolta a továbbjutást.

Az eredmény itt is elsöprő United-győzelmet hozott, ugyanis több mint 4102 szavazattal, az olvasók 82%-a látta úgy, hogy tizenegyest ért Presnel Kimpembe kezezése.

Az Origo olvasói is büntetőt ítéltek volna a Manchester United javára Forrás: Origo

A Manchester United és az FC Porto továbbjutásában is kulcsszerepet játszott a videobíró-technológia, ugyanis a portugál csapat a hosszabbítás 117. percében értékesített büntetővel ejtette ki az olasz csapatot.

Így adta magát a kérdés, hogy jó ötlet volt-e bevezetni a VAR-t a Bajnokok Ligájában. Az Origo olvasói letették a voksukat a technológia mellett, ugyanis 76%-os fölénnyel üdvözölték a technológia alkalmazását a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az Origo olvasói elsöprő fölénnyel döntöttek a videobíró alkalmazás mellett Forrás: Origo

A káromkodó Neymart és a gyáva PSG-t kiütötte a csodás Manchester

A Manchester United a Paris Saint-Germain döbbenetes hibáit és gyávaságát kihasználva 3-1-re győzött Párizsban, így összesítésben 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A mindent eldöntő gólt a 21 éves Marcus Rashford szerezte egy kezezés után megítélt büntetőből a 94. percben.