Társoldalunk:

Horrorsérülés miatt botrány van az NB II-ben - fotó

2019.03.08. 08:11

Szerdán este a labdarúgó NB II 27. fordulójában a Kaposvári Rákóczi hazai pályán döntetlent játszott a Vasassal. A gól nélküli összecsapás így is emlékezetes maradt, ugyanis az angyalföldi csapat játékosa, Murka Benedek horrorsérülést szenvedett a korábbi válogatott csatár, Rajczi Péter belépője után. A Vasas vezetősége komolyan fontolgatta, hogy fegyelmi eljárást kezdeményez Rajczi ellen, azonban a sérült Murkában nincs tüske, és csak a gyógyulásra koncentrál.

Murka Benedek egészen biztos harcképtelen lesz a vasárnapi Tiszakécske elleni mérkőzésen. A fiatal játékos lábát Kaposváron a találkozó alatt kellett összevarrni, majd ma reggel a Sportkórházban újabb vizsgálaton és kezelésen esett át, és tetanuszinjekciót kapott. A kórházi beavatkozást követően a labdarúgó azzal a kéréssel kereste fel a Vasas klubvezetését, hogy tegyen le a fegyelmi eljárás kezdeményezéséről.

„Alapból nem feltételezem senkiről, hogy szándékosan sérülést akar okozni a másiknak, így ezt most sem teszem. Úgy tűnik, szerencsésen megúsztam a dolgot, jelen állás szerint csont és szalag nem sérült, és ez a legfontosabb. Nyilván a nyílt seb kellemetlen, és az sem volt vidám, hogy varrni kellett és tetanuszinjekciót kaptam, de ilyesmi azért előfordul.

Így néz ki Murka Benedek bokája Rajczi Péter belépője utánForrás: vasasfc.hu

A magam részéről inkább szeretném mihamarabb elfelejteni ezt az esetet, és nem foglalkozni vele. Azt várom, hogy a lehető leggyorsabban rendben legyek, és visszatérjek a pályára. Nem haragszom Rajczi Péterre, és nem kívánok az üggyel sem foglalkozni, ezért is kértem a Vasas vezetését, hogy a tervezett feljelentéstől álljanak el" - nyilatkozta a Vasas honlapjának a 21 éves játékos.

Az angyalföldi klub a játékos kérését elfogadta, ugyanakkor reménykedik benne, hogy a sérülést okozó futballista legalább megköveti Murka Bendedeket, és a jövőben a pályán olyan viselkedést tanúsít, amely sportemberhez méltó.