Társoldalunk:

Három meccsen 14 gólt szerzett, megállíthatatlannak tűnik a Fradi

2019.03.09. 21:19

A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának záró mérkőzésén az éllovas Ferencváros 3-1-re legyőzte az MTK Budapestet a 215. örökrangadón, az Új Hidegkuti Stadionban, és nyolc pontra növelte előnyét a bajnoki címvédő Vidivel szemben.

Az eddig lejátszott 214 mérkőzés mérlege ferencvárosi fölényt mutat: 88 győzelem, 48 döntetlen, 78 vereség, 343 lőtt és 328 kapott gól szerepel a statisztikában.

A két csapat formáját tekintve is a listavezető zöld-fehérek várhatták nagyobb önbizalommal a találkozót, ugyanis Szergej Rebrov együttese a legutóbbi két mérkőzését fölényesen nyerte, a Puskás Akadémiát 4-0-ra, majd múlt szombaton a Diósgyőrt 7-0-ra ütötte ki. Ezzel szemben az MTK azt megelőzően, hogy az előző fordulóban gól nélküli döntetlent játszott Újpesten, a Honvédtól és a Viditől is kikapott.

Már a találkozó elején úgy tűnt, nem fog megszakadni az MTK rossz sorozata, ugyanis a Fradi az ötödik percben megszerezte a vezetést. Az ukrán Ivan Petrjak jobb oldali beadását Varga Roland vette le mellel, majd 15 méterről, dropból kilőtte a jobb alsó sarkot.

A vezető gól után is lendületben maradt a Fradi. A 16. percben David Lanzafame lekészített labdáját Petrjak lőtte kapura, 13 méterről, de néhány centit tévesztett az ukrán szélső.

A 22. percben növelhette volna az előnyét a Fradi. Lovrencsics Gergő jobb oldali beadására Artem Kicsak rossz ütemben mozdult ki, az érkező Varga Rolandot viszont annyira meglepte az MTK kapusának a bakija, hogy három méterről nem tudott az üres kapuba fejelni. A 28. percben az újabb MTK-hiba már Fradi-gólt eredményezett. Az ukrán Jevhen Szelin ahelyett, hogy lehúzta volna a fejét, és kiengedett volna egy előreívelt labdát, inkább visszafejelte a mezőnybe, az érkező Lovrencsics pedig középre lőtte Davide Lanzafaménak, aki közelről a kapuba pöckölt.

Az első félidő végén eldöntötte a meccset a Fradi. Petrjak jobbról belőtt labdáját a kimozduló Kicsak elengedte, azonban érkezett a hosszú oldalon Davide Lanzafame, aki öt méterről az üres kapuba passzolt.

A fordulás után az MTK kezdett rohamozni a szépítésért. Az 55. percben Torghelle Sándor 16 méteres lövését Dibusz Dénesnek kellett vetődve hárítania. A 60. percben kis híján szépített az MTK. Bognár István jobb oldali szögletéből Szelin fejelt a felső lécre. Az ellentámadásból majdnem a Fradi szerzett gólt. Egy kontratámadás végén Lovrencsics jobbról belőtt labdájára Varga Roland érkezett, és 16 méterről nem sokkal lőtt a jobb kapufa mellé.

Lovrencsics Gergő rengeteget dolgozott, a Fradi egyik legjobbja voltForrás: Balogh Dávid/fradi.hu

A folytatásban visszavett az iramból mindkét csapat. A következő helyzetre a 75. percig kellett várni. A csereként beálló Bőle Lukács elment a bal oldalon, a középre tett labdájára a szünetben becserélt Csonka András érkezett, de hat méterről a kapu mellé pörgetett. A 76. percben szépített az MTK. Gera Dániel egy remek szólóval a komplett Fradi-védelmet állva hagyta, majd a kivetődő Dibusz Dénes mellett hét méterről a kapuba lőtt.

Az utolsó negyedórában már egyik csapatnak sem volt komoly helyzete, így az eredmény nem változott. Győzelmével a Ferencváros nyolc pontra növelte előnyét a bajnoki címvédő MOL Vidi előtt, amely Pakson játszott 2-2-es döntetlent.

OTP Bank Liga, 24. forduló: