Eltűntek a videobírók, mégis kétszer segítették a Real Madridot - videó

Levante UD v Athletic Bilbao - La Liga FBL liga Spain december EVENT SPORT MATCH soccer match Levante valencia people Athletic Bilbao La Liga
Jaime Latre referee look VAR during spanish La Liga match between Levante UD vs Athletic club de Bilbao at Ciutat de Valencia Stadium on December 3, 2018. (Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a Real Madrid 4-1-re győzött a Valladolid vendégekét a La Liga 27. fordulójában. A hazaiak az első félidőben lefocizták a madridiakat: kihagytak egy tizenegyest, majd Sergio Guardiola két találatát is érvénytelenítették – az elsőt a VAR-rendszer, a másodikat az asszisztens és a videobíró közös jelzésére. Igazán érdekes az első eset volt, ugyanis Guardiola első góljánál az élő közvetítésben a már megszokott módon megjelent a VAR-szoba, amelyben a videobíró-asszisztensek dolgoznak, azonban a tv-nézők egy teljesen üres helyiséget láthattak. A kérdés már csak az, hogy kik jeleztek a játékvezetőnek, hogy ne adja meg a Valladolid gólját?

Az igazság kedvéért nem árt megjegyezni, hogy Guardiola mindkét gólja lesről született, így a játékvezető jól döntött, amikor nem adta meg azokat. Azonban a videobírónak nem feltétlenül jó reklám a vasárnapi jelenet.