Társoldalunk:

Bede Ferenc: Jogos volt a Juventusnak megítélt 11-es

2019.03.12. 23:18

Bede Ferenc, az Origo szakértője szerint a keddi BL-nyolcaddöntőkön, a Juve-Atlético és a ManCity-Schalke meccseken is jó döntésekkel segítette a játékvezetők munkáját a VAR-rendszer – többek között a Juventus továbbjutását eldöntő büntetőt is jogosan adták meg.

Bede Ferenc szerint a keddi BL-meccseken jó döntéseket hoztak a játékvezetők a videobíró segítségével.Forrás: Origo

„A Manchester City - Schalke mérkőzés 32. percében egy büntetőterületen belülre beívelt labdára Bernardo Silva és Bruma startolt rá, a vendégek védőjátékosa azonban a labdát nem nézve, csak a csatár felé fordulva jobb kezét kitartva visszatartotta ellenfelét, amiért a francia játékvezető határozottan és elfogadhatóan ítélt büntetőrúgást, és ígéretes helyzet megakadályozása miatt jogosan fegyelmezett sárga lappal.”

„A Juventus - Atlético találkozó 4. percében a vendég kapuelőtéren belül a Jan Oblak kézzel, Cristiano Ronaldo lábbal próbálta megszerezni a labdát. Közben ütköztek, és a portugál támadó jobb lábbal nekiesett a kapusnak, amit a holland játékvezető jogosan télt szabálytalannak. A labda a hálóba került, azonban helyes ítélet született, a spanyol csapat kapott közvetlen szabadrúgást.”

„A mérkőzés 85. percében Bernardeschi cselezte be magát a büntetőterületen belülre, amikor a mögötte szorosan futó Correa összerúgta a hazai játékos lábát. Az egyértelmű büntetőt jogosan ítélte meg a holland játékvezető.”