Nem lesz közös amerikai labdarúgó-kontinenstorna

fbl Horizontal DRAW
Brazilian former footballer Ronaldinho Gaucho presents the Copa America football during the 2019 Copa America draw in Rio de Janeiro, Brazil, on January 24, 2019. - The 2019 Copa America will be held in Brazil between June 14 and July 7. (Photo by Carl DE SOUZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi tervekkel ellentétben nem lesz közös amerikai labdarúgó kontinenstorna, hanem 2020-ban is Copa Americát rendeznek a déli országoknak, melynek Argentína és Kolumbia lesz a házigazdája. 

A Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) tanácsa Miamiban ülésezett, és visszautasította az Egyesült Államok ajánlatát a 2020-as viadal megrendezésére, ezen a CONCACAF zóna csapatai is részt vettek volna.

Idén Brazília és Ronaldinho lesz a házigazda Forrás: AFP/Carl De Souza

A testület úgy döntött, hogy a hagyományoknak megfelelő tornát szervez, elfogadta Argentína és Kolumbia közös pályázatát a rendezésre. A CONCACAF visszautasítása ellenére a tervek szerint az elmúlt időszakhoz hasonlóan meghívják egyebek mellett Mexikó és az Egyesült Államok csapatát is.
A Copa America jövőre 16 csapatos lesz, mindkét országban tartanak majd egy-egy elődöntőt, a finálét pedig Argentínában rendezik.

Az idei Copa Americának Brazília lesz a házigazdája június 14. és július 7. között.