Aranylabdás futballista lett a kínai válogatott szövetségi kapitánya

Fabio Cannavaro
New head coach Fabio Cannavaro of China's Guangzhou Evergrande Taobao FC smiles after arriving at the Guangzhou Baiyun International Airport in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 4 November 2014.
Vágólapra másolva!
Az aranylabdás és világbajnok Fabio Cannavaro veszi át a kínai labdarúgó-válogatott irányítását.

Elődje és egykori trénere, a 2006-ban még olasz szakvezetőként világbajnok Marcello Lippi a januári Ázsia Kupán vezette utoljára a negyeddöntős kínai együttest, amelynek 2016 októbere óta volt a szövetségi kapitánya. Kínai médiaértesülések szerint a jövő heti Kína Kupán mutatott teljesítmény dönti majd el, hogy a 45 éves Cannavaro ideiglenesen vagy hosszabb távon ül-e a nemzeti csapat kispadján. Sajtóinformációk alapján a 70 esztendős Lippi tanácsadóként fogja segíteni a Juventus és a Real Madrid korábbi védőjének munkáját.

Cannavaro 2014-ben hét hónapot dolgozott a Kuangcsou Evergrande csapatánál, majd egy szaúdi kitérő után egy idényen át vezette a Tiencsin Csüancsient, mielőtt 2017 novemberében visszatért a Kuangcsouhoz, amelynek jelenleg is az edzője. A kínai válogatottat először jövő csütörtökön Thaiföld ellen vezeti Cannavaro.