Piros lap és utolsó perces gól okozta Dárdaiék vesztét a Dortmund ellen

Horizontal
Berlin's Serbian midfielder Marko Grujic (R) and Swiss midfielder Fabian Lustenberger react at the end of the German first division Bundesliga football match Hertha Berlin v Borussia Dortmund in Berlin, Germany on March 16, 2019. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP) / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál csapata, a Hertha Berlin hazai pályán izgalmas és színvonals mérkőzésen kapott ki 3-2-re a tabella második helyén álló Borussia Dortmund csapatától. 

Már megszokhattuk a berliniektől, hogy agresszíven, és nem ritkán eredményesen kezdik a mérkőzéseket, így volt ezúttal is, Salomon Kalou góljával már a 4. percben vezettek.

Tíz perccel később érkezett a válasz, Thomas Delaney szerencsés góljával egyenlített a BVB.

Azonban a Hertha még a szünet előtt visszavette a vezetést, miután a Weigl kezezéséért jogosan megítélt büntetőt Kalou magabiztosan értékesítette.

A második félidőből két perc sem telt el, és újra egyenlő volt, ezúttal a Dortmund francia védője, Dan-Axel Zagadou volt eredményes egy szöglet után.

Az igazi izgalmak azonban a hajrára maradtak. Előbb a 85. percben Jordan Torunariga kapta meg a második sárga lapját, miután lerántotta a labda felé startoló Achraf Hakimit.

A Hertha pedig nem bírta el a nyomást, és a 90+2. percben Marco Reus az elbambuló hazai védők között megszerezte a vendégek győztes gólját.

És, hogy teljes legyen a hazai csapat bánata és Dárdai Pál bosszúsága, az utolsó percben még Vedad Ibisevics is piros lapot kapott, miután labdával szándékosan fejbe dobta Roman Bürki kapust.

Eredmény, Bundesliga 26. forduló:
Hertha BSC–Borussia Dortmund 2-3 (2-1)
gól: S. Kalou 4., 35. (11-esből), ill. Delaney 14., Zagadou 47., Reus 90+2.
piros lap: Torunariga 85., Ibisevics 90+5.