Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre meghívta azt az amerikai fiatalt, aki az egy évvel ezelőtti parklandi iskolai lövöldözés során a saját testével védte az osztálytársait.

A 16 éves Anthony Borges öt golyót kapott 2018. február 24-én, amikor egy fegyveres fiatal vérfürdőt rendezett a floridai Parkland egyik középiskolájában. Borges a saját testével igyekezett védeni az osztálytársait, nem féltve a saját testi épségét. Ő volt az utolsó, akit végül hónapokkal később kiengedtek a kórházból. A kezelés költségeit részben az FC Barcelona állta.

Megrázó képek:

Borges 2016-ban a lauderhilli FC Barcelona Akadémián focizott, abban az intézményben, amelyik a katalán klub szakmai iránymutatása szerint képzi a fiatalokat. Így nem csoda, hogy a tinédzser kedvenc csapata a Barca, amit a katalán klub sztárjai is megtudhattak, amikor egy tévés felvételen a klub címerével díszített ruhában tűnt fel a fiatal hős.

Egy nulla lemaradt a nézőszámból, de most úgysem az a lényeg:

Ezek után hívta meg a csapat Barcelonába a családjával együtt, ahol a stadionbejárás és a múzeumlátogatás mellett megnézhette a Lyon elleni, 5-1-es sikerrel végződő BL-meccset, majd csütörtökön részt vehetett a nagy csapat edzésén is.

Anthony Borges a Barca múzeumában:

A klub kitett magáért, a Twitteren a teljes látogatást dokumentálták, beleértve a helyi akadémia növendékeinek üdvözletét, illetve azt is, ahogy Lionel Messi vezetésével a komplett első csapat aláírja az ajándékba szánt mezt.