Társoldalunk:

Király-piros: 24 éve a bíróhoz vágta a labdát

2019.03.16. 20:47

Király Gábort Karakó Ferenc játékvezető reklamálás miatt kiállította a szombat délutáni Ferencváros-Haladás (2-0) NB I-es bajnoki mérkőzésen. 24 évvel ezelőtt a kapus szintén emlékezetes körülmények között kapott piros lapot Juhos Attila játékvezetőtől.

1995. szeptember 15-én, pénteken az Egervári Sándor vezette BVSC 5-1-re nyert Szombathelyen, a Haladás ellen, amelynek kapuját az akkor 19 éves Király Gábor védte. A lelátóról csak annyit lehetett látni, hogy Juhos Attila játékvezető a lefújás után piros lapot mutatott fel a fiatal kapusnak. Később kiderült, hogy Király hozzávágta a bíróhoz a labdát.

A magyar válogatott egykori kapusa így emlékezett az esetre: "A meccs úgy ért véget, hogy az egyik vendégjátékos a tizenhatosunkon belül elesett, Juhos Attila játékvezető meg sípolt. Mindenki azt hitte, hogy tizenegyes lesz, de csak lefújta a találkozót. A BVSC-sek reklamáltak, Juhos pedig, hogy elterelje a figyelmet, magához kérte a labdát, ami nálam volt.

Tíz méterről odadobtam neki, közben azon gondolkodtam, hogy a szurkolók biztos megtalálnak majd, benne voltam egy-két gólban, jobb, ha behúzom fülem-farkam. A történtek után megfogadtam, hogy soha többet nem dobom a játékvezető felé a labdát."

Az MLSZ Király Gábort tízmeccses eltiltással büntette.