A büntetőt hárító Király negatív hős lett, a Fradi tovább menetel - videó

Ferencváros, Haladás, Ferando Gorriarán
A ferencvárosi Fernando Gorriarán (elöl) és Tamás László, a szombathelyi csapat játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Ferencváros - Szombathelyi Haladás mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. március 16-án
Vágólapra másolva!
Az éllovas Ferencváros 2-0-ra verte a sereghajtó Szombathelyi Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 25. fordulójában, a meccsen a büntetőt hárító Király Gábort kiállították. A MOL Vidi FC hazai pályán győzte le 1-0-ra a Mezőkövesdet. A Puskás Akadémia fordulatos meccsen, a 91. percben szerzett góllal verte az MTK-t (3-2), Újpesten megszerezte első gólját Lacina Traoré, a lila-fehér csapat pedig ezzel a találattal nyert 1-0-ra a Kisvárda ellen, míg a Honvéd kiütötte a Paksot (3-0). 

Noha a tabella alapján a fővárosiak toronymagas favoritjai voltak a találkozónak, intő jel lehetett számukra, hogy a vendégek az idényben először nyertek két egymás utáni bajnokit, ráadásul az egyaránt dobogós helyért küzdő Budapest Honvédot és Újpestet múlták felül.

Ezenfelül Szergej Rebrov vezetőedző együttese nem a legjobb hangulatban várhatta a bajnokit, mivel szerdán saját közönsége előtt 2-1-re kikapott a MOL Viditől a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Haladás helyzete az előző két siker ellenére szinte reménytelen, mivel a forduló előtt 11 pont volt a lemaradása a még éppen bennmaradást érő, tizedik helyen álló Diósgyőrrel szemben. Érdekesség, hogy

a szombathelyiek novemberben hazai pályán nagy meglepetésre legyőzték az akkor is listavezető Ferencvárost.

A Groupama Arénában augusztusban 3-1-es hazai siker született.

Ilyen előzmények után kezdődött az összecsapás, az első helyzetre pedig az 5. percig kellett várnia, de Varga Roland szabadrúgása kapu fölé szállt.

A ferencvárosi Varga Roland (b) és Tamás László, a szombathelyi csapat játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Ferencváros - Szombathelyi Haladás mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. március 16-án Forrás: MTI/Czagány Balázs

A folytatásban is a Ferencváros irányította a játékot, de igazán komoly gólszerzési lehetőséget nem tudott kialakítani az első negyedórában. A 16. percben Fernando Gorriarán lövése után már Király Gábornak is védenie kellett, a rutinos kapus szépen hárította a jobb alsóba tartó labdát.

Hiába nyomott a Fradi, a Haladás hatalmas ziccert hibázott a 24. percben: Botka Endre nagy hibája után

Funsho Bamgboye vezethette egyedül a labdát Dibusz Dénesre, a támadó ki is cselezte a kapust, de a lövése elakadt a visszaérő Miha Blazicban.

Pillanatokkal később Murtaz Dausvili buktatta a tizenhatoson belül Gorriaránt,

a megítélt büntetőt viszont hiába lőtte ki szélre Varga Roland, Király Gábor nagy bravúrral védte a bal alsóba tartó labdát,

így maradt a gólnélküli döntetlen.

Az izgalmas perceket ismét mezőnyjáték követte, a Fradi próbált támadni, de a Haladás kiválóan védekezett, sokszor már a saját térfelén letámadta a listavezetőt, amely nagyon nem ízlett a fővárosi zöld-fehér csapatnak. Az FTC így is eljutott helyzetekig, de az utolsó pillanatban mindig odaért egy szombathelyi láb, két alkalommal például a tizenhatoson belül sikerült szépen szerelni. A 44. percben Davide Lanzafame gyönyörű passza után Varga fordult volna kapura, de az ötösön hatalmasat mentett Tamás László. A ráadás perceiben pedig

Lanzafame gyönyörű gólt lőtt, de Karakó Ferenc les címén érvénytelenítette a találatot, tévesen,

így a félidőre maradt a gólnélküli döntetlen.

A második félidő nem kezdődött jól a Fradi számára, Marcel Heistert sérülés miatt le kellett cserélni az 54. percben. Nem sokkal később Király újabb bravúrt mutatott be Gorriarán lövése után, így a hazai együttes továbbra sem tudta megszerezni a vezetést.

A ferencvárosi Fernando Gorriarán (elöl) és Tamás László, a szombathelyi csapat játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Ferencváros - Szombathelyi Haladás mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. március 16-án Forrás: MTI/Czagány Balázs

A 70. percben megtört a jég, Lovrencsics Gergő 20 méterről lőtt hatalmas gólt,

igaz, a lövésbe még beleért az egyik Haladás-védő. A gólt követően Király Gábor azonnal lest reklamált, amiért kapott egy sárga lapot, majd tovább folytatta a „beszélgetést" a játékvezetővel,

a hírek szerint káromkodott, amiért megkapta második sárga lapját is, így mehetett zuhanyozni.

A Fradi pedig gyorsan kihasználta az emberelőnyt,

a 78. percben Sigér Dávid Kharatin távoli beadását váltotta gólra öt méterre a kaputól,

ezzel eldöntve a legfontosabb kérdéseket.

A hátralévő időben még volt lehetősége a Ferencvárosnak, hogy növelje az előnyét - a Haladásnak pedig még egy kapufája, de újabb gól nem esett, így fontos három pontot szerzett a listavezető, a Haladás pedig még kilátástalanabb helyzetbe került a vereséggel.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Ferencváros-Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 7 865 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Lovrencsics (70.), Sigér (78.)
sárga lap: Leandro (56.), illetve Tamás (51.), Király (72. és 72.)
kiállítva: Király (72.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Botka, Heister (Leandro, 54.) - Haratin, Sigér - Varga R., Lanzafame (Szignyevics, 83.), Gorriarán - Barbosa (Tokmac, 70.)

Haladás: Király - Schimmer, Saláta (Kolcak, 66.), Tamás, Németh Milán - Dausvili - Ivanov, Holdampf (Mászáros, 84.), Rui Pedro, Ofosu (Rózsa, 73.) - Bamgboye

Futács góljával győzött a Vidi a Mezőkövesd ellen

Futács Márkó góljával a MOL Vidi FC 1-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a MOL Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 25. fordulójában.

Lendületesen kezdtek a csapatok, előbb a Vidi rontott nagy helyzetben, majd a vendégek is elpuskáztak egy ígéretes lehetőséget.

A folytatásban fölénybe került a hazai csapat, és Futács Márkó révén megszerezte a vezetést.

A második félidő Vinícius Paulo kapufára fejelt labdájával indult, majd a vendégek percei következtek, akik átvették a játék irányítását. A fehérváriak visszahúzódtak, a kontratámadásaikban bíztak, s Kovács István kapufájánál közel jártak előnyük megduplázásához.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
MOL Vidi FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2340 néző, v.: Iványi
gólszerző: Futács (36.)
sárga lap: Hadzic (8.), Futács (11.), Milanov (70.), illetve Meszhi (10.), Farkas D. (20.)

Vidi: Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira - Kovács I. (Pátkai 92.), Elek, Hadzic, Milanov (Huszti 77.) - Futács (Nikolov 84.), M. Scepovic

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Katanec, Pillár, Silye - Szeles, Meszhi - Molnár G., Bertus, Koszta - Drazic (Vajda S. 83.)

Lacina Traoré megszerezte az első gólját

Az Újpest FC 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárda gárdáját a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában szombaton.

Meglehetősen eseménytelenül telt a mérkőzés, az Újpest hiába birtokolta többet a labdát, csak elvétve tudta veszélyeztetni a Kisvárda kapuját.

Aztán a 23. percben Traoré harcolt ki tizenegyest, majd magabiztosan értékesítette is azt,

amely az első találata volt a korábbi Monaco-támadónak az NB I-ben.

A házigazda gólja után szinte azonnal egyenlíthetett volna a vendégcsapat, ám egy támadáson belül előbb Horváth, majd Vári találta el fejjel a keresztlécet.

A fordulás után nem változott a játék képe, a két csapat többnyire egyenrangú partnernek bizonyult a mezőnyben, míg a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Dajka László hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát, a kisvárdaiak a második félidőben nem tudtak helyzetet kialakítani, így az Újpest 1-0-ra nyert, és a szezon során harmadszor is legyőzte az újoncot.

Az Újpest pályaválasztóként sorozatban 12. bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, míg a Kisvárda nyeretlenségi szériája immár öt mérkőzés óta tart.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Újpest FC-Kisvárda 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2090 néző, v.: Erdős
gólszerző: Traoré (23., 11-esből)
sárga lap: Onovo (10.), Nwobodo (45.), Burekovic (67.), illetve Kravcsenko (23.), Seco (53.), Lukjancsuk (84.)

Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Rácz (Beridze, 72.), Nagy D. (Zsótér, 56.) - Traoré (Solomon, 79.)

Kisvárda Master Good: Felipe - Lukjancsuk, Kravcsenko, Beriosz, Vári B. - Lucas, Karaszjuk (Gosztonyi, 79.) - Seco, Cukalasz, Grozav (Sassá, 69.) - Horváth Z. (Ilic, a szünetben)

Vereséggel mutatkozott be az MTK új edzője

Vereséggel mutatkozott be az MTK Budapest kispadján a héten kinevezett Lucsánszky Tamás, miután csapata a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában 3-2-re kikapott a Puskás Akadémia otthonában.

A hazaiak győztes gólját a 91. percben a 18 éves Tamás Nándor szerezte.

Gyorsan vezetést szerzett a Puskás Akadémia, a vendégek azonban egy szöglet után Jevgen Szelin első bajnoki góljával egyenlítettek. Az MTK futballozott ezt követően mezőnyfölényben, s a veterán Torghelle Sándor révén tíz perccel a szünet előtt fordított.

A második félidő elején egy rendkívül furcsa, hazai szempontból szerencsés góllal folytatódott a játék: bal oldali szöglet után Nagy Zsoltról - egészen pontosan a kezéről - pattant a kapu felé a labda, Artyom Kicsak, a vendégek hálóőre pedig beügyetlenkedte azt.

A 79. percben egy gyönyörű összjáték végén Josip Knezevic került ziccerbe, de mellé lőtt.

A hajrában a Puskás Akadémia játszott inkább győzelemre, ennek pedig a 91. percben meglett a gyümölcse: a csereként pályára lépő 18 esztendős Tamás Nándor a kapufáról kipattanó labdát vágta a hálóba.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Puskás Akadémia-MTK Budapest 3-2 (1-2)
Felcsút, Pancho Aréna, 1121 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Varga J. (4.), Nagy Zs. (48.), Tamás N. (91.), illetve Szelin (28.), Torghelle (35.)
sárga lap: Szolnoki (92.), illetve Torghelle (42.)

Puskás Akadémia: Hegedűs - Szolnoki, Poór, Hadzsijev, Nagy Zs. - Varga J. (Urblík, 87.), Mioc - Kiss T., Knezevic (Heris, 83.), Sós (Tamás N., 79.) - Radó

MTK Budapest: Kicsak - Katona, Balogh B., Gengeliczki, Szelin (Banahene, 73.) - Vass Á. - Gera D., Bognár, Vass P. (Diallo, 86.), Lencse (Kanta J., 59.) - Torghelle

Könnyedén verte a Honvéd a Paksot

A dobogós helyekért küzdő Budapest Honvéd szombaton háromgólos győzelmet aratott középmezőnyhöz tartozó vendége, a Paksi FC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

A mérkőzés első szakaszában a vendégek birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, veszélyeztetni egyáltalán nem tudták a kispestiek kapuját. A Honvéd aztán váratlanul vezetést szerzett a 150. bajnoki találkozóján szereplő Holender találatával. A gól jót tett a mérkőzésnek, mert a paksiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, mégis a fővárosiak növelték előnyüket

a duplázó Holender révén, aki jubileumát így azzal ünnepelhette, hogy utolérte a góllövőlista élén a ferencvárosi Davide Lanzafamét.

A folytatásban biztos vezetése ellenére a Honvéd támadott többet, amely meghozta eredményét, a harmadik gól tulajdonképpen végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a hazaiak visszahúzódtak, így a paksiaknál volt többet a labda, de helyzetet csak elvétve alakítottak ki, a kevés lehetőségük alkalmával pedig Gróf védett, így az eredmény már nem változott.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Budapest Honvéd-Paksi FC 3-0 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1400 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Holender (27., 37.), N'Gog (54.)
sárga lap: Heffler (17.), Uzoma (85.), illetve Remili (49.)

Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Lovric - Mezgrani, Nagy G. (Szendrei, 71.), Heffler, Ben-Hatira (Májer, 88.), Uzoma - N'Gog (Tischler, 83.), Holender

Paksi FC: Nagy G. - Zachán, Lenzsér, Gévay (Bobál D., 58.), Fejes - Kecskés, Zsidai (Windecker, 74.), Papp K. - Hahn, Remili, Könyves (Simon A., 74.)

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 3-2 (1-2)
Ferencváros-Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
Újpest FC-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)
Budapest Honvéd-Paksi FC 3-0 (2-0)
MOL Vidi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

A tabella:
1. Ferencváros 25 17 4 4 55-19 55 pont
2. MOL Vidi FC 25 14 5 6 40-25 47
3. Debreceni VSC 25 11 7 7 30-27 40
4. Újpest FC 25 10 10 5 31-18 40
5. Budapest Honvéd 25 11 6 8 31-24 39
6. Mezőkövesd Zsóry FC 25 8 8 9 34-32 32
7. MTK Budapest 25 9 4 12 36-40 31
8. Paksi FC 25 7 10 8 29-35 31
9. Puskás Akadémia 25 9 3 13 30-34 30
10. Diósgyőri VTK 25 7 6 12 24-45 27
11. Kisvárda Master Good 25 6 7 12 24-41 25
12. Szombathelyi Haladás 25 4 4 17 21-45 16