Társoldalunk:

Király előbb büntetőt védett, majd piros lapot kapott a Fradi ellen - videó

2019.03.16. 18:09

Az éllovas Ferencváros a sereghajtó Szombathelyi Haladást látta vendégül a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 25. fordulójában (2-0). A találkozón sokáig Király Gábor tartotta életben a vendég csapat reményeit, a rutinos kapus több bravúrja mellett büntetőt is védett. A hajrában azonban Lovrencsics Gergő gólja után addig reklamált, amíg két sárga lapot nem kapott, ami után mehetett az öltözőbe.

A 26. percben Murtaz Dausvili buktatta a tizenhatoson belül Fernando Gorriaránt, a megítélt büntetőt viszont hiába lőtte ki szélre Varga Roland, Király Gábor nagy bravúrral védte a bal alsóba tartó labdát, így maradt a gólnélküli döntetlen.

A Haladás 42 éves kapuslegendája a meccs embere lehetett volna, hiszen a megfogott büntető mellett több bravúrt is bemutatva tartotta a meccsben a csapatát. Azonban a 70. percben Lovrencsics Gergő vezető gólja után addig reklamált Karakó Ferenc játékvezetőnél, míg másodperceken belül két sárgát nem kapott, így a szombathelyiek emberhátrányban fejezhették be a mérkőzést.