Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért küzdő AS Roma meglepetésre 2-1-re kikapott a bennmaradásért harcoló SPAL vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján. A Bologna Nagy Ádám nélkül tudott nyerni Torinóban.

A múlt héten kinevezett Claudio Ranieri irányításával második meccsén máris elszenvedte első vereségét a fővárosi együttes, amely így nem tudta kihasználni, hogy előtte álló két nagy riválisa, az Internazionale és az AC Milan éppen egymással találkozik vasárnap este.

Az összecsapáson Mohamed Salim Fares góljával szerzett vezetést a SPAL, amelyre Diego Perotti tizenegyesével még válaszolt az AS Roma, de

a 60. percben Andrea Petagna ugyancsak büntetőből eldöntötte a három pont sorsát.

A Sampdoria 5-3-ra győzött a Sassuolo vendégeként.

A genovai együttesben ezúttal is betalált a góllövőlistát vezető Fabio Quagliarella:

a 36 éves csatár - akit ismét behívtak az olasz válogatottba - már 21 gólnál és hét gólpassznál jár a szezonban, mindkettő idénycsúcs számára.

A hazaiak sorozatban hetedik mérkőzésükön maradtak nyeretlenek a Serie A-ban.

A Bologna hátrányról fordítva 3-2-re győzött a Torino otthonában. A hazaiak már a 6. percben vezettek, azonban a romagnai csapat még a szünet előtt fordított, majd a második félildő közepén két gólra növelte az előnyét. A hajrát a mindkét oldalon kiosztott egy-egy piros lap színesítette. A vendégek magyar válogatott középpályását, Nagy Ádámot nem nevezte a találkozóra Sinisa Mihajlovic vezetőedző, akinek csapata sikerével elmozdult a kiesést jelentő 18. helyről.

Serie A, 28. forduló:
SPAL-AS Roma 2-1 (1-0)
Sassuolo-Sampdoria 3-5 (1-3)
Torino–Bologna 2-3 (1-2)