Újra élen a Liverpool a Premier League-ben

fbl Horizontal
Liverpool's Senegalese striker Sadio Mane (C) celebrates with teammates after scoring the team's first goal during the English Premier League football match between Fulham and Liverpool at Craven Cottage in London on March 17, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool idegenben 2-1-re legyőzte az utolsó előtti helyen álló Fulhamet a Premier League 31. fordulójában.

Az összecsapáson nem a tőle megszokott lendülettel és színvonalon játszott a Liverpool, amelyen ezúttal is érződött a hétközi kupameccs. Jürgen Klopp csapata szerdán idegenbeli sikerével búcsúztatta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Bayern Münchent.

A Fulham ellen a gólkirályi címért is versenyben lévő Sadio Mané szerzett vezetést a vendégeknek a 26. percben - a szenegálinak ez volt a 17. találata a bajnoki idényben, és beérte klubtársát, Mohamed Szalah-t -, de a volt liverpooli Ryan Babel egy védelmi megingást követően a 74. percben egyenlített. A vendégek győztes gólját James Milner büntetőből szerezte a 81. percben.

Mané góljával szerzett vezetést a Liverpool Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az immár 10 PL-találkozó óta veretlen Liverpool győzelmével a tabella élére ugrott, és kétpontos előnyre tett szert a Manchester Cityvel szemben, amely a hét végén az FA Kupa negyeddöntőjében szerepelt, így egy mérkőzéssel kevesebbet játszott liverpooli riválisánál.

A Fulham sorozatban a hetedik vereséget szenvedte el.

Az FA Kupa negyeddöntői miatt öt mérkőzést később rendeznek az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójából.

Az Everton meglepetésre kétgólos győzelmet aratott a vendég Chelsea együttese felett. A liverpooli csapat 2015 után nyert újra a londoni kékek ellen, és ezt megelőzően több mint két éve nyeretlen volt a Premier League legjobb hat csapatával szemben, mindeddig ezeken a találkozókon 18 vereség és 7 döntetlen volt a mérlege.