Guardiola imádkozni fog a válogatott szünet alatt

fbl Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola awaits kick off in the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Manchester City and Schalke 04 at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 12, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője azt mondta, a nemzetközi szünet alatt imádkozik válogatott játékosai egészségi állapotáért, hogy elérhető célkitűzés maradjon számukra a négy trófea megszerzése a mostani szezonban.

A válogatott szünet után a Manchester City 29 nap alatt három sorozatban nyolc mérkőzést játszik, így ez az időszak meghatározó lesz számára az idény folytatását illetően.

"Imádkozom, hogy egészségesen térjenek vissza"

- utalt a klub honlapján Guardiola a nemzeti csapatokhoz elutazó játékosaira.

Hozzátette: labdarúgóinak élvezniük kell, hogy országuk képviseletében léphetnek pályára, de reméli, hogy ugyanolyan fizikai állapotban térnek majd vissza, ahogyan elmentek.

Pep Guardiola imádkozni fog a játékosokért Forrás: AFP/Oli Scarff

mert az áprilisi mérkőzéseken mindenkire szükségünk lesz" - hangsúlyozta.

A jelenleg sérült játékosokkal - Kevin De Bruyne, Fernandinho, John Stones, Benjamin Mendy - kapcsolatban megjegyezte: a szünetben igyekeznek őket olyan állapotba hozni, hogy minél előbb be tudjanak kapcsolódni a közös edzésekbe, mert rájuk is nagy szükségük lesz. Még akkor is, ha csak 10 vagy 15 percet tudnak vállalni a meccseken.

"Elérkeztünk a szezonnak ahhoz a részéhez,

amelyben további három trófea megszerzésére van esélyünk. Nem csak tizenegy játékosra számítok, hanem az egész keretre" - mondta a spanyol szakember.

A Manchester City egy trófeát már begyűjtött idén, az angol Ligakupában megvédte a címét. A bajnokságban a második helyen áll, hátránya két pont az éllovas Liverpoollal szemben, amely azonban egy meccsel többet játszott. A City az FA Kupa elődöntőjében a Brightonnal, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pedig a Tottenham Hotspurrel találkozik. A Premier League címvédője legközelebb jövő szombaton, a Fulham vendégeként lép pályára.