Társoldalunk:

A Chelsea panaszt tett Kádár Tamás csapata ellen

2019.03.18. 17:08

A Chelsea panaszt tett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a Dinamo Kijev ellen a két együttes csütörtöki kupamérkőzését követően az ukrán szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt.

Az angol klub tájékoztatása szerint a Dinamo-drukkerek az egyik játékosukat szidalmazták az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, miután kialakult a végeredmény. A kijevi mérkőzést a vendégek 5-0-ra nyerték meg, s a lefújást követően a klubvezetők tájékoztatták a történtekről a játékvezetőt.

Callum Hudson-Odoi volt a szurkolók célpontjaForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Chelsea közleményében kiemelte: teljes mértékben elítéli az ehhez hasonló sportszerűtlen viselkedést és elvárja az UEFA-tól, hogy minden részletre kiterjedően vizsgálja ki az esetet.

A Chelsea nem részletezte, hogy melyik játékost érte a verbális támadás, de az angol sajtó úgy tudja, hogy az ötödik gólt szerző 18 éves szélső, Callum Hudson-Odoi volt a célpont.

Az angol klub kettős győzelemmel - 8-0-s összesítéssel - búcsúztatta a Kádár Tamást is foglalkoztató Dinamo Kijevet, és az El negyeddöntőjében a cseh Slavia Prahával találkozik.