Társoldalunk:

Dárdai Pál új célt tűzött ki a Hertha BSC-vel

2019.03.18. 15:58

Dárdai Pál csapata, a Hertha Berlin hazai pályán izgalmas és színvonalas mérkőzésen kapott ki 3-2-re a Borussia Dortmund csapatától, amellyel elúszni látszik a berlini csapat számára, hogy a következő szezonban is kiléphessen a nemzetközi kupaporondra.

Legalábbis ez derül ki a Hertha támadójának, Salomon Kalounak és a magyar edzőjének, Dárdai Pálnak a szavaiból.

„Innentől kezdve mind a nyolc hátralévő bajnoki meccsünket meg kellene nyernünk ahhoz, hogy kilépjünk a nemzetközi kupaporondra” – árulta el a BVB ellen duplázó Salomon Kalou.

Dárdai Pál is hasonlóképpen vélekedik, a magyar tréner emiatt új célt tűzött ki a csapata elé a hátralévő fordulókra.

Dárdai Pál nem hagyja célok nélkül a csapatátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Kuppert

„A nemzetközi kupaindulás messze került, ezt be kell látni. Viszont nem tétlenkedhetünk a jövőben sem, szeretnénk az elmúlt évek legjobb második félidei teljesítményével zárni– mondta a bz-berlin.de-nek Dárdai, aki szerint végre el kell érniük, hogy legalább húsz pontot szerezzenek, amelyre még nem volt példa a korábbi magyar szövetségi kapitány irányítása alatt.

„A pontszámunknak kettessel kellene kezdődnie” – tette hozzá az edző, amely azért közel sem lehetetlen feladat, mivel a Hertha idén kilenc forduló alatt 11 pontot szerzett.

A berliniek egyébként a 10. helyen állnak jelenleg a Bundesligában, hét pontra a már El-selejtezős helyen álló Bayer Leverkusentől.