Társoldalunk:

Hétvégi játéknapok, nagyobb létszámú csoportok jöhetnek a Bajnokok Ligájában

2019.03.18. 14:27

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden elkezdi a klubcsapatok képviselőivel való egyeztetést az európai kupasorozatok 2024 utáni jövőjéről.

A szervezet hétfői tájékoztatása szerint a mostani találkozó célja egyelőre csak az ötletek megvitatása, ugyanis a következő hároméves ciklusra - a 2021 és 2024 közötti időszakra - az UEFA már tavaly döntött egy harmadik számú, egyelőre név nélküli nemzetközi sorozat bevezetéséről, illetve a Bajnokok Ligája és az Európa-liga sorsáról is.

Tovább hízhat a BL-meccsek számaForrás: NurPhoto/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A megbeszélésen a 232 európai klubot képviselő szövetség, az ECA vezetői találkoznak majd az UEFA funkcionáriusaival, később az európai szövetség a játékosok és a ligák vezetőivel is egyeztetéseket kezdeményez.

Az amerikai Wall Street Journal értesülései szerint ezúttal a Bajnokok Ligája átalakítása lesz terítéken: a sorozattal kapcsolatos tervek között a hétvégi játéknapok, a csoportbeosztások megváltoztatása (a nyolc négycsapatos helyett az együttesenként több mérkőzést eredményező négy nyolccsapatos csoport kialakítása), valamint a mostaninál zártabb selejtezős rendszer bevezetése szerepel.

Az UEFA azért formálhatja át legrangosabb sorozatát, mert a klubok között időről időre felmerül a BL riválisának szánt szuperliga létrehozása, ahol Európa leggazdagabb csapatai ligarendszerben mérkőznének meg egymással. Az idén újabb négy évre megválasztott UEFA-elnök, Aleksander Ceferin ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy amíg ő vezeti a szövetséget, az ECA vezetője pedig a Juventus-elnök Andrea Agnelli, addig ez a szuperliga nem fog megalakulni.