Sikeresen fellebbezett a PSG, nem vizsgálják a pénzügyeiket

Mbappé, Neymar, cavani
Neymar Jr #10,Killian Mbappe #7,Edison Roberto Cavani #9 of PSG during the UEFA Champions' League football match Paris Saint Germain (PSG) against Red Star Belgrade at the Parc des Princes stadium in Paris on October 3, 2018. (Photo by Julien Mattia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) keddi ítélete szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem vizsgálhatja újra, hogy a Paris Saint-Germain megszegte-e a pénzügyi szabályokat 2017 júniusáig.

A PSG azért fellebbezett a svájci székhelyű CAS-nál, mert az UEFA illetékesei ismét ellenőrizni akarták, hogy a francia klub vétett-e az úgynevezett Financial Fair Play ellen, amikor játékosokat igazolt, illetve amikor megállapította a fizetésüket. A független sportbíróság álláspontja szerint az UEFA szabályzatának értelmében erre már nincs lehetőség, mert letelt a határidő, ameddig a korábban már lezárt aktát újranyithatták volna.

Ezt a meccset a PSG nyerte Forrás: NurPhoto/Julien Mattia/NurPhoto/Julien Mattia

A keddi ítélet nem vonatkozik arra az ügyre, amelynek keretében az UEFA a katari tulajdonú klub 2017/18-as költségvetését és támogatói hátterét vizsgálja.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke 2017 szeptemberében kijelentette, hogy a pénzügyi szabályok felülvizsgálatát tervezik, és "döntő pillanatnak" nevezte, amikor Neymar világcsúcsot jelentő 222 millió euróért, Kylian Mbappé pedig 180 millió euróért a Paris Saint-Germain csapatához igazolt.