Társoldalunk:

Ibrahimovic nem kímélte a Beckham-féle legendás manchesteri tagjait

2019.03.19. 11:09

Zlatan Ibrahimovic nem tesz féket a nyelvére, ha olyan témáról kérdezik, ami érdekli. És a Manchester United érdekli. Habár ő maga csak két szezont töltött a klubnál, könnyű szívvel kiosztja az 1992-es évfolyam legendáit.

A '92-es évfolyam (Class of '92) néven emlegetik azt a hatfős csoportot, akik a Manchester United akadémiájáról kikerülve éveken át együtt játszottak, és érték el a klub történetének legnagyobb sikereit. David Beckham, Gary és Phil Neville, Paul Scholes, Nicky Butt és Ryan Giggs volt a nagy hatos, és ők azok, akik most kihúzták a gyufát a 2016 és 2018 között a MU mezét viselő Ibránál. 

A '92-es osztály éltanulói: Paul Scholes, Phil Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, David Beckham és Gary Neville (b-j.) 2013-banForrás: AFP/Leon Neal

"Már nincsenek a klubnál. Ott vannak a tévében és okoskodnak a csapatról, úgyhogy már nincsenek a közelében" – háborgott a svéd. Ez főleg Gary Neville-nek szólhat, aki az egyik nagy tévétársaság szakértője, a többiek közül ugyanis Phil Neville az angol női válogatott kapitánya, Beckham Los Angelesben él, és új csapatával, az Inter Miamival foglalkozik inkább, míg Scholes az edzői munka árnyékos oldalát tapasztalja meg éppen.

 Ha a klubnál akarsz dolgozni, sétálj oda és kérj munkát a klubnál, és ne a tévében kritizálj!

Aláírom, nagyok voltatok, mindenki tudja, de ez már régen volt."

Ibrahimovic az edzőkérdésben is markánsan véleményt fogalmazott meg, amikor arról beszélt, miért nem tudta megállni a helyét sem David Moyes, sem Luis van Gaal, sőt még José Mourinho sem az Old Traffordon. A háttérben Sir Alex Ferguson árnyéka sejlik fel.

"Mindig mindent a Ferguson-korszakkal hasonlítanak össze. Folyton azt hallani, hogy Ferguson alatt ez nem történt volna meg, Furgoson ezt csinálná, Ferguson azt csinálná. Ha én az új edző, azt mondanám, ne beszéljünk többet Fergusonról! Ez én vagyok, és én a saját sztorimat akarom megírni a klubnál. Nem akarok arról hallani mi volt korábban, csak a jelen érdekel. Fergusonnak megvan a helye a klub történelmében, de haladni kell a korral. Meg kell végre találnia a klubnak a saját identitását, ami persze piszok nehéz" – zárta gondolatait a svéd megmondóember.