Társoldalunk:

Az angol válogatottnál a klubrivalizálás nem zavarja a hangulatot

2019.03.20. 10:33

Amióta Gareth Southgate a szövetségi kapitány, a futballisták félre tudják tenni a klubrivalizálást az angol válogatottnál - véli a csapatkapitány, Harry Kane.

A szigetországi gárda pénteken, a Wembley Stadionban kezdi az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a csehek ellen, majd három nappal később Montenegróban szerepel. A keret tagjai közül többen is versenyben vannak még klubcsapatukkal az európai kupákban, az FC Liverpool, a Tottenham Hotspur, a Manchester United és a Manchester City például negyeddöntős a Bajnokok Ligájában.
Több játékos szerint a múltban többször is a klikkesedés volt az oka az angolok sikertelenségének a nagy tornákon.

"Hallottunk a régi dolgokról, hogy némelyek külön asztalnál ültek, és különböző csoportokra bomlott a társaság - mondta a Tottenham támadója, Kane. - Mi ezt félretettük. Itt a liverpooli és a manchesteri srácokkal is százszázalékig Anglia vagyunk. Ennek is köszönhető a sikerünk." Hozzátette: biztos benne, hogy amikor visszamennek a saját egyesületükhöz, telefonon akkor is tartják majd a kapcsolatot egymással.

Harry Kane (középen) szerint a klubrivalizálás nem zavarja a hangulatot az angol válogatottnálForrás: AFP/Paul Ellis

"Nagyon jó itt a csapatszellem, és végül is mindannyian jóban vagyunk egymással, mindegy, hogy egy klubban szerepelünk-e vagy sem" - fogalmazott. Kane arról is beszélt, hogy ha idén megnyernék a Nemzetek Ligáját, az szerinte nagyobb siker lenne, minthogy tavaly, Oroszországban bejutottak a legjobb négy közé a világbajnokságon. Az angolok a hollandokkal találkoznak majd az NL június 6-i elődöntőjében, a döntőt három nappal később rendezik Portóban. A másik ágon portugál-svájci összecsapás lesz.

"Nem túl gyakran történik, hogy angol mezben az embernek lehetősége van trófeát nyerni. Ha sikerül elhódítanunk, az az én szememben nagyobb teljesítmény lesz, mint a vb-elődöntő" - mondta a játékos, aki hat találatával az oroszországi torna gólkirálya volt.