Társoldalunk:

A Chelsea világbajnoka játszani akar, ezért kész a visszalépésre

2019.03.21. 11:54

Olivier Giroud úgy érzi, mellőzik a Chelsea-nél: a világbajnok francia labdarúgó a több játéklehetőség érdekében attól sem riad vissza, hogy Angliából egy szintet visszalépjen.

"Az a benyomásom, hogy a csatárposztért január óta nincs versenyhelyzet" - utalt Giroud a francia RTL rádióállomásnak adott nyilatkozatában angol klubjára.

A Chelsea januárban szerződtette az argentin Gonzalo Higuaínt, aki Maurizio Sarri vezetőedzőnél az elsőszámú centernek számít. Giroud addig sem volt biztos kezdőjátékos, azóta viszont kiegészítő szerephez is ritkán jut a Premier League-ben. Az elmúlt hét fordulóban - amióta Higuaín bevethető - csak háromszor lépett pályára csereként, összesen 54 percet játszott.

Olivier Giroud távozhat LondonbólForrás: AFP/Glyn Kirk

"A több játéklehetőség érdekében attól sem tartok, hogy egy szinttel alább adjam" - nyilatkozta a 32 éves csatár, akinek június végén lejár a szerződése a Chelsea-nél. Hozzátette: a jövőjét illetően mozgalmas nyárra számít, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy hazájában fejezze be karrierjét. Francia sajtóhírek szerint az Olympique Lyon érdeklődik iránta.

A francia támadó szerint Sarri csak az Európa-ligában számít rá, ahol a szezonban eddig 9 meccsen 9 gólt szerzett, a negyeddöntős Chelsea következő ellenfele pedig a cseh Slavia Praha lesz.

"Ott próbálok a lehető leghatékonyabb lenni, és segíteni a csapatot, hogy minél tovább jusson" - mondta a nemzetközi kupasorozatról Giroud.

A Chelsea nagy versenyben van a bajnokságban a Tottenham Hotspurrel, az Arsenallal és a Manchester Uniteddel a BL-indulást jelentő harmadik és negyedik helyért. (Az első két helyezett, a Liverpool és a Manchester City meglépett a mezőnytől.) A Chelsea jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, hátránya 4, 3 és 2 pont riválisaival szemben. Az El-trófea szintén BL-kvalifikációt jelentene a következő idényre.