Hét éve kezdtünk győzelemmel egy selejtezősorozatot

Hungary v Andorra - FIFA 2018 World Cup Qualifier Ball Budapest CHAMPIONSHIP FIFA World Cup HORIZONTAL Hungary International Match International Team Soccer Match - Sport Motion National Team Photography Qualification Round Soccer SPORT Tackling World Cup
Team Hungary's joy of gool during the World Cup qualification match between Hungary and Andora at Groupama Arena on Nov 13, 2016 in Budapest, Hungary. (Photo by FocusPressAgency/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott legutóbb 7 éve, 2012 szeptemberében kezdett győzelemmel egy kvalifikációs sorozatot. Az ellenfél akkor Andorra volt.

Az Egervári Sándor vezette válogatott 2012. szeptember 7-én idegenben 5-0-ra nyert. Abban a csoportban az andorrai csapat mellett a törökökkel, az észtekkel, a hollandokkal és a románokkal szerepeltünk együtt.

A magyar csapat góljait Juhász, Gera, Szalai, Priskin és Koman szerezte. Gera Zoltán ma már Marco Rossi egyik segítője,

Szalai Ádám viszont minden bizonnyal ott lesz a nagyszombati találkozón a kezdőcsapatban.

Az Andorra elleni győzelmet aztán a Hollandia elleni csapás követte, négy nappal később a narancsmezes válogatott 4-1-re nyert a Puskás Stadionban.

A legutóbbi két kvalifikációs sorozatban nem sikerült győzelemmel kezdeni. 2014 őszén a Pintér Attila vezette együttes az Üllői úton 2-1-re kikapott az északírektől. Két évvel később, a 2016-os Eb-szereplést követően a Bernd Storck irányította tizenegy gólnélküli döntetlent ért el Feröeren.