Társoldalunk:

Hét éve kezdtünk győzelemmel egy selejtezősorozatot

2019.03.21. 15:35

A magyar labdarúgó-válogatott legutóbb 7 éve, 2012 szeptemberében kezdett győzelemmel egy kvalifikációs sorozatot. Az ellenfél akkor Andorra volt.

Az Egervári Sándor vezette válogatott 2012. szeptember 7-én idegenben 5-0-ra nyert. Abban a csoportban az andorrai csapat mellett a törökökkel, az észtekkel, a hollandokkal és a románokkal szerepeltünk együtt.

A magyar csapat góljait Juhász, Gera, Szalai, Priskin és Koman szerezte. Gera Zoltán ma már Marco Rossi egyik segítője, Szalai Ádám viszont minden bizonnyal ott lesz a nagyszombati találkozón a kezdőcsapatban.

Az Andorra elleni győzelmet aztán a Hollandia elleni csapás követte, négy nappal később a narancsmezes válogatott 4-1-re nyert a Puskás Stadionban.

A legutóbbi két kvalifikációs sorozatban nem sikerült győzelemmel kezdeni. 2014 őszén a Pintér Attila vezette együttes az Üllői úton 2-1-re kikapott az északírektől. Két évvel később, a 2016-os Eb-szereplést követően a Bernd Storck irányította tizenegy gólnélküli döntetlent ért el Feröeren.