Vágólapra másolva!

A fogadók közül kevesebben tippeltek szlovák sikerre

A nagyszombati 2-0-s vereség után vasárnap hazai pályán, Budapesten folytatják legjobbjaink a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőit. Marco Rossiék ellenfele a 2018-as oroszországi világbajnokságon története legjobb szereplésével ezüstérmet szerző Horvátország válogatottja lesz. A Tippmix ezúttal is számos fogadási lehetőséggel várja a játékosokat.

Nem indult jól az Eb-selejtezős sorozat a magyar labdarúgó-válogatott számára: a szlovák csapat ellen az első és a második félidő végéhez közeledve is gólt kaptak Gulácsiék, miközben válaszolni ezekre a találatokra nem sikerült, így a vége 2-0-s vereség lett.

A Tippmixen a végkimenetelre megtett tippek 45 százaléka érkezett a szlovákok győzelmére, de arra is több mint 10 ezer – helyesnek bizonyuló – tipp futott be, hogy legalább kétgólos sikert aratnak Hamsíkék.

A pont nélküli kezdés után vigaszt nyújthat, hogy a legutóbbi Eb-selejtezős sorozatot a magyar válogatott szintén vereséggel kezdte, mégis sikerült a kvalifikáció a 2016-os kontinenstornára. Javítani pedig már most vasárnap lehet Budapesten a horvátok ellen. A vb-ezüstérmes Modricot, Rakiticet és Perisicet is felvonultatva csütörtökön megszenvedett a 3 pontért az Azerbajdzsán elleni találkozón, hátrányban is volt, végül sikerült fordítania és 2-1-re nyert. A Tippmix nyereményszorzói alapján a vasárnapi találkozó esélyesei a horvátok, a pontos végeredményt tekintve pedig sorrendben a 0:1, az 1:1, a 0:2, az 1:2 és a 0:0 kimenetel bírt a legkisebb oddsszal péntek reggel.

Déli szomszédunkkal szinte napra pontosan három éve találkoztunk utoljára, ráadásul a helyszín is ugyanaz, igaz, ezúttal már nem felkészülési mérkőzésről van szó. A 2016-os találkozón 1-1-es döntetlen született, a válogatottságtól már visszavonult Mario Mandzukic első félidei találatára Dzsudzsák Balázs válaszolt egy pompás szabadrúgásgóllal a 79. percben.

A 2016-os találkozót megelőzően az elmúlt húsz évben négy alkalommal csapott össze a két válogatott, a mérlegünk ezeken két döntetlen és két vereség. A legutóbbi három egymás elleni mérkőzés egyaránt iksz lett. Mindössze kétszer sikerült betalálnunk a horvátok kapujába a XXI. században lejátszott öt mérkőzésen. Ráadásul ez a két gól is felkészülési mérkőzésen esett, míg a 2006-os vb-re való kijutásért zajló selejtezőkön egy zágrábi 3-0-t követően a Szusza Ferenc Stadionban 0-0-ra végeztünk ellenük.

Ugyanakkor az mindenképpen jó előjel, hogy legutóbbi hét hazai válogatott tétmérkőzésünkből hatot megnyertünk, csak az Európa-bajnoki címvédő Portugália tudott három ponttal távozni Budapestről (0-1), még 2017 őszén. Az is biztató, hogy a Nemzetek Ligájában lejátszott mindhárom hazai mérkőzésünkön kétszer találtunk be - sorrendben Görögország (2-1), Észtország (2-0), és a csoportelső Finnország (2-0) ellen. Marco Rossi hazai mérlege a válogatott élén tehát egyelőre 100 százalékos, de kétségtelenül most következhet a legkomolyabb erőpróba. Ami még akkor is igaz, ha a horvátok a vb-döntő óta elszenvedték történetük legsúlyosabb vereségét (6-0 Spanyolországban) és kiestek a Nemzetek Ligája A divíziójából.

A több mint 100 fogadási lehetőséggel bíró szlovák-magyar találkozóhoz hasonlóan a horvátok elleni mérkőzésre is a megszokottnál bővebb kínálatot nyújt a Tippmix, ráadásul a végkimenetelre leadható fogadási lehetőség Szuper oddsként kap helyet, azaz kiemelkedő nyereményszorzókkal fogadható.