Olasz labdarúgó-mérkőzéseket rendezhetnek Kínában

Juventus v Chievo Verona - Serie A Leonardo Bonucci (Juventus FC) Juventus FC v Chievo Verona Juventus FC-Chievo juve juventus bianconeri Chievo Chievo Verona gialloblu Allianz Stadium Torino Turin serie a italia Italy football game campionato FOOTBALL CH
Leonardo Bonucci (Juventus FC) shows fans the Italian Super Cup won last Wednesday in Jeddah before the Serie A football match between Juventus FC and AC Chievo Verona at Allianz Stadium on January 21, 2019 in Turin, Italy. Juventus won 3-0 over Chievo Verona. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A közeljövőben Kínában rendezhetik a labdarúgó Olasz Kupa döntőjét, illetve a Szuperkupa-mérkőzést.

A két ország labdarúgó-szövetségének vezetői vasárnap tárgyalnak. A témák között szerepel még a válogatottak egymás elleni barátságos mérkőzései, a kínai edzők továbbképzése, a fiatal kínai játékosok olaszországi szerepeltetése, és a televíziós, illetve multimédiás tartalmak bővítése is.

Az egyelőre nem tisztázott, szóba kerül-e, hogy olasz bajnoki meccseket is rendeznének az ázsiai országban. A Szuperkupa-mérkőzést az elmúlt tíz évben már négyszer játszották Kínában. A mostani szezonban Szaúd-Arábiában volt a meccs, és a következő kettőt is ott rendezik.

A két ország labdarúgó-kapcsolatai már eddig is erősek voltak, hiszen a kínai válogatott szövetségi kapitánya jelenleg Fabio Cannavaro, elődje pedig Marcello Lippi volt.