A Real Madrid sztárja azt mondja, meg akarja ölni a spanyol média

fbl Horizontal
Ajax's Brazilian forward David Neres (C) celebrates past Real Madrid's Belgian goalkeeper Thibaut Courtois (R) and Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (L) after scoring a goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Real Madrid CF and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 5, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid és a belga válogatott kapusa, Thibaut Courtois nehéz napokon megy keresztül. Klubja ismét kinevezte Zinedine Zidane-t vezetőedzőnek, aki visszaadta Keylor Navasnak a kezdő státuszt a kapuban, a válogatottban pedig hatalmasat hibázott a csütörtöki Eb-selejtezőn. Önbizalma viszont továbbra is a helyén van.

A Real Madrid borzalmasan gyenge szezonját nem lehet egyedül a belga óriás nyakába varrni, de tény, hogy ő sem remekelt eddig a kapuban. A Bajnokok Ligájában Zidane korábban is Navast védette, aztán, amikor a francia edző visszatért a Celta Vigo elleni bajnokin, ismét a Costa Rica-inak szavazott bizalmat,

a nyáron a Chelsea-től szerződtetett Courtois pedig a kispadon találta magát.

Akár jól is jöhetett volna számára a válogatott szünet, hogy egyrészt rendezze a gondolatait, másrészt megmutassa, hogy még mindig képes a csúcsteljesítményre. Azt már tudjuk, hogy utóbbi biztosan nem sikerült, hiszen a csütörtöki, Oroszország elleni első fordulóban kapitálisat hibázott, gyakorlatilag gólpasszt adott Cserisevnek.

Szerencséjére korábbi (és leendő?) csapattársa, Eden Hazard duplázott, a belgák 3-1-re nyertek, így nem került pontokba a baki. Courtois a meccs után ezt mondta az El Espanolnak:

Nem ő az első és utolsó játékos, akinek meggyűlik a baja a spanyol sajtóval, de az biztos, hogy nem az ilyen hibákkal és az erős nyilatkozatokkal szerezheti vissza a kaput a Real Madridban. Belgium vasárnap Ciprusra látogat az Eb-selejtezők második fordulójában, ott esetleg villoghat.