Társoldalunk:

A Real Madrid sztárja azt mondja, meg akarja ölni a spanyol média

2019.03.23. 10:55

A Real Madrid és a belga válogatott kapusa, Thibaut Courtois nehéz napokon megy keresztül. Klubja ismét kinevezte Zinedine Zidane-t vezetőedzőnek, aki visszaadta Keylor Navasnak a kezdő státuszt a kapuban, a válogatottban pedig hatalmasat hibázott a csütörtöki Eb-selejtezőn. Önbizalma viszont továbbra is a helyén van.

A Real Madrid borzalmasan gyenge szezonját nem lehet egyedül a belga óriás nyakába varrni, de tény, hogy ő sem remekelt eddig a kapuban. A Bajnokok Ligájában Zidane korábban is Navast védette, aztán, amikor a francia edző visszatért a Celta Vigo elleni bajnokin, ismét a Costa Rica-inak szavazott bizalmat, a nyáron a Chelsea-től szerződtetett Courtois pedig a kispadon találta magát. Akár jól is jöhetett volna számára a válogatott szünet, hogy egyrészt rendezze a gondolatait, másrészt megmutassa, hogy még mindig képes a csúcsteljesítményre. Azt már tudjuk, hogy utóbbi biztosan nem sikerült, hiszen a csütörtöki, Oroszország elleni első fordulóban kapitálisat hibázott, gyakorlatilag gólpasszt adott Cserisevnek.

Szerencséjére korábbi (és leendő?) csapattársa, Eden Hazard duplázott, a belgák 3-1-re nyertek, így nem került pontokba a baki. Courtois a meccs után ezt mondta az El Espanolnak:
Ez benne van minden kapus életében. Nem pánikoltam utána, lehoztam a meccset. Még mindig én vagyok a világ egyik legjobbja, keményen dolgozom, és jól játszom. A spanyol média egyszerűen ki akar nyírni.

Nem ő az első és utolsó játékos, akinek meggyűlik a baja a spanyol sajtóval, de az biztos, hogy nem az ilyen hibákkal és az erős nyilatkozatokkal szerezheti vissza a kaput a Real Madridban. Belgium vasárnap Ciprusra látogat az Eb-selejtezők második fordulójában, ott esetleg villoghat.