Vágólapra másolva!
A négyszeres fresstyle foci világbajnok, Szász Kitti is ott lesz Amszterdamban azon az eseményen, amelyen az európai szövetség (UEFA) bemutatja a jövő évi Európa-bajnokság rendhagyó kabaláját.

A nagy leleplező show-ra a vasárnap 20:45-kor kezdődő Hollandia–Németország mérkőzés előtt kerül sor az amszterdami Johann Cruijff ArenA-ban. A műsorban a világ legjobb freestyle focistái vesznek részt, köztük a négyszeres világbajnok, Szász Kitti is. A magyar freestyle-os már ott volt a bemutatót megelőző, két hete közzétett kedvcsináló videó londoni forgatásán is.

"A mascottal együtt hét freestyler lesz a gyepen. A fellépés előtt bemutatunk egy videót is, amiben az Európa-bajnokság városai szerepelnek freestylerekkel bemutatva, köztük Budapest is természetesen. Ezzel egyúttal egy kampányt is indít ezzel az UEFA #YourMove címmel, arra biztatva az embereket, hogy ők is mutassák meg, mit tudnak a labdával" – írta Amszterdamból az Origo kérdésére Szász Kitti.

A 2020-as Európa-bajnokságra az UEFA egy egyedi és interaktív kabalafigurával készül, amely tükrözi a fiatal rajongók szenvedélyét a freestyle, az utcai foci és a hagyományos, 11 a 11 elleni foci iránt.

A döntés – miszerint a kabala a Johan Cruyff ArénA-ban kerüljön bemutatásra – tiszteletadás a sport egyik legfényesebb csillagának emléke előtt, maga a 2020-as Európa-bajnokság pedig a labdarúgás és a freestyle szerelmeseit hozná össze egy nagy közös ünnepre.