Vágólapra másolva!
A válogatott kapitánya, a századik alkalommal pályára lépő Dzsudzsák Balázs nem titkolta, milyen érzelmek dúlnak benne a Horvátország ellen 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtező után. A szlovákok elleni vereség után éles kritikát megfogalmazó Szalai Ádám ezúttal higgadtan értékelt, és nem spórolt a dicsérettel. A győztes gólt szerző Pátkai Máté pedig nagyon profin igyekszik két lábbal a földön maradni. 

„Nem hiszem, hogy be fogom tudni úgy fejezni, hogy ne ragadjanak el az érzéseim. Mindig is őszinte ember voltam, örülök, hogy ezt megélhettem” – mondta a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs, aki csütörtök este századik alkalommal húzhatta fel a címeres mezt.

Magyar csodagyőzelem a vb-ezüstérmes horvátok ellen

A magyar labdarúgó-válogatott elképesztő bravúrral, 2-1-re legyőzte a vb-ezüstérmes horvát válogatottat az Eb-selejtezők E csoportjának második fordulójában, a Groupama Arénában. A mérkőzés elejétől bátran játszott a magyar válogatott, a horvátok egy szerencsés góllal szerezték meg a vezetést. Ezután Marco Rossi csapata átvette az irányítást, majd a 34.

„A csapat csütörtökön is helyenként jól játszott, de akkor hiányzott, nem azt mondom, hogy a szív, hanem az az akarat, az a szenvedély, ami egyébként jellemzi ezt a csapatot, ugyanúgy, ahogy a szurkolóinkat is.

koncentráltak voltunk végig, száz percen át, és egyértelmű, hogy megérdemeltük ezt a győzelmet.”

Szalai Ádám köszöni meg Dzsudzsák Balázsnak a gólpasszt az egyenlítő találatunk után Fotó: Mudra László - Origo

Dzsudzsák határozottan szögezte le, hogy nem a döntetlenért léptek pályára a Groupama Arénában. „Mindig is tudtuk, hogy mit szeretnénk, most egy más, picit kényelmesebb rendszerben játszottunk.

Nekik is csak két lábuk van, nem kell tőlük hanyatt esni.”

„Sok más választásom nem volt, hogy mit csináljak, arra még gondoltam, hogy belövöm élesen a kapu elé, de szerencsére az első gondolatra hallgattam – mondta az első gólt szerző Szalai Ádám, amikor az M4 Sport riportere azt kérdezte tőle, rögtön tudta-e, hogy kapura küldi a labdát. – Kellett hozzá egy kis szerencse, de most azért jobb lesz bemenni az öltözőbe.”

A szlovákok elleni csütörtöki meccs utáni éles kifakadásáról is szót ejtett:

„Ez csak kívülről jött le úgy, ahogy lejött, a csapaton belül ez egészen más volt.

Ötven, vagy nem is tudom, hány évente játszunk Eb-n, ez mindenkinek olyan erőt kell adjon, hogy a végsőkig harcoljon. Ezért ültünk le, mert nem lehet egy rossz meccs mellett úgy elmenni, hogy legközelebb majd sikerül, az ilyeneket ki kell beszélni, mert csak az oldja meg a problémákat. Imádok magyarnak lenni” – zárta mondandóját Szalai Ádám.

Szalai Ádám végig harcosan játszott a mérkőzésen Fotó: Mudra László - Origo

A Dzsudzsák Balázs lecserélése után a kapitányi karszalagot megkapó Szalai ezúttal nem spórolt a köszönettel a társak felé. „Köszönet jár mindenkinek, Balázsnak a századik meccséért, (Nagy) Dominiknak élete meccséért, a védősornak, akik minden lövésbe beleugrottak, (Pátkai) Máténak, aki ma tudta meg, hogy kezdő lesz, és eldöntötte a meccset.”

„Fölugrottam fejelni, szerencsém volt, másodikra sikerült bekotornom. Bátor voltam, nem foglalkoztam a kapussal, ilyenkor ott kell lenni, és be kell kotorni – mondta a győztes gólt szerző Pátkai Máté. – Meglepetés volt, hogy kezdő lehettem, és végül is álomszerűre sikerült ez a mérkőzés. De nem szeretném túlértékelni ezt a mérkőzést.”

Pátkai Máté (16) vasárnap reggel tudta meg, hogy kezdő lesz, de egy pillanatig sem tűnt megilletődöttnek Fotó: Mudra László - Origo

„Nagyon örülök persze ennek a három pontnak, mert ahhoz, hogy kijussunk az Eb-re, kellenek a bravúrok. A horvát ettől még egy erősebb válogatott, a horvátok talán egy kicsit le is becsültek minket, de ez nem von le a győzelem értékéből.”

Kalmár Zsolt, a Dunaszerdahely légiósa többek között a hatalmas gólszerzési lehetőségéről is szót ejtett.

Sajnálom, mert akkor lezártuk volna a meccset, ettől függetlenül óriásit küzdött a csapat, és nagyon örülök a győzelemnek. Ha Nagyszombatban is így futballoztunk volna, most hat pont állna a nevünk mellett. Rendszert is váltottunk, nagy önbizalommal játszottunk, nem úgy, mint a szlovákok ellen, mert ott nem mertünk igazán futballozni, az volt a legnagyobb baj. Így viszont újra nyílt minden, Azerbajdzsán és Wales ellen pedig remélem, tovább gyűjtjük a pontokat.”