Társoldalunk:

Csányi Sándor szerint nem talált győzelem volt a horvátok elleni siker

2019.03.24. 23:15

Aki látta a mérkőzést, annak nyilvánvaló, hogy ez nem talált győzelem volt, hanem nagyon kemény munka eredménye – értékelt a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke.

Magyar csodagyőzelem a vb-ezüstérmes horvátok ellen

A magyar labdarúgó-válogatott elképesztő bravúrral, 2-1-re legyőzte a vb-ezüstérmes horvát válogatottat az Eb-selejtezők E csoportjának második fordulójában, a Groupama Arénában. A mérkőzés elejétől bátran játszott a magyar válogatott, a horvátok egy szerencsés góllal szerezték meg a vezetést. Ezután Marco Rossi csapata átvette az irányítást, majd a 34.

A sportvezető kiemelte a szurkolók szerepét, akik véleménye szerint nagyon megérdemelték a vasárnapi sikert: "Köszönjük, hogy kitartottak a csapat mellett, és támogatták a válogatottat."

Csányi szerint, ahogy a szlovákok elleni meccsen látottakból, a mai mérkőzésből sem szabad túlzó következtetéseket levonni, de ettől függetlenül boldogan gratulált a játékosoknak és a szövetségi kapitánynak az öltözőben.

"Sokat jelent ez a győzelem az egész magyar futballnak, mindenkinek, aki a válogatottnak szurkol, és a játékosoknak is, akik egy ilyen siker után térhetnek vissza a magyar és külföldi klubjaikhoz. MLSZ-elnökként három győzelmet sorolok a legnagyobb élményeim közé, a norvégok elleni hazai Eb-pótselejtezőt, az osztrákok legyőzését Bordeaux-ban és ezt a mostani, horvátok elleni sikert. Külön öröm számomra, hogy vasárnap a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapata is győzött a Bajnokok Ligájában."

„Végig nyílt, jó mérkőzés volt, a magyarok száz százalékot adtak ki magukból, mi viszont nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, gratulálok a győztes magyar válogatottnak a megérdemelt sikerhez" – mondta ugyancsak a Nemzeti Sportnak a lefújást követően Davor Suker, a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke.