Vágólapra másolva!
Örökre eltiltotta a szervezett keretek közötti futballtól az angol szövetség (FA) azt a kapust, aki egy angliai amatőr mérkőzésen egy, a csapata ellen megítélt büntető után leütötte a játékvezetőt.

Aaron Wick, a Horsford United 36 éves kapusa a Feltwell FC elleni szeptemberi amatőr bajnoki (Sunday League) mérkőzésen nem tudott parancsolni az indulatainak, amikor Karl Smith játékvezető büntetőt ítélt a Feltwell javára.

A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy Wick olyan erővel ütötte meg Smitht, hogy annak eltört az állkapcsa, amit egy platinalemez beépítésével kellett az orvosoknak rendbe hozniuk, írja a BBC. Az eset a 35. percben történt, de a játékvezető a mérkőzésen történtek nagy részére nem emlékszik.

A többi játékos elmondása szerint Wick és Smith az eset előtt többször is vitatkozott, és a kapus neve mellett már két strigula is szerepelt a bíró jegyzetfüzetében, ami a szóbeli figyelmeztetéseket jelölte.

„Nem emlékszem, hogy miről beszéltünk, csak az van meg, hogy beírtam a tizenegyest a noteszomba. A következő, amire emlékszem, hogy egy rendőr térdel mellettem, és azt kérdezi, hogy jól vagyok-e” – mondta a bíróságon Karl Smith.

Jegyzetei tanúsága szerint az eset a 35. percben történt, 3-0-s Feltwell-vezetésnél. Smith megpróbálta elhagyni a pályát, de a nézők megakadályozták ebben. A helyszínre érkező rendőrökkel szemben azonban már nem tanúsított ellenállást, elismerte az ütést, és ugyanígy tett a bíróságon is, ahol később hirdetnek az ügyében ítéletet, testi sértés megalapozott vádjában találhatják bűnösnek.

Ügyvédje szerint Smith – akinek korábbról volt már egy bíróval szembeni tettlegessége – mindent megtesz, hogy jó útra térjen, most éppen hipnózisos terápián igyekszik megszabadulni az agressziójától.