Társoldalunk:

Április közepén dől el a Chelsea sorsa

2019.03.25. 20:18

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) április 11-én hallgatja meg a Chelsea fellebbezését annak kapcsán, hogy az angol klubot kizárta a következő két átigazolási időszakból.

A FIFA februárban azért büntette meg a londoniakat, mert 29 esetben vétettek a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követtek el a regisztrációs eljárásban. A Kékeknek mellékbüntetésként 600 ezer svájci frankot (168 millió forint) is fizetniük kell. A FIFA tájékoztatása szerint a Chelsea megkapta a fegyelmi testület írásbeli indoklását a nyári és a következő téli eltiltásról, valamint arról, miért utasította el március elején, hogy a fellebbezési folyamat idejére felfüggessze az eltiltást. Utóbbi kapcsán a klub a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhat, de ezt mostanáig nem tette meg.

Andreas Christensen, a londoniak hátvédje egy dán lapnak úgy fogalmazott: amennyiben a klub nem igazolhat új játékosokat, úgy minden labdarúgóját meg akarja tartani. A 22 éves belső védő iránt sajtóhírek szerint a Bayern München és az FC Barcelona is érdeklődött. Az eltiltás érintheti Eden Hazard jövőjét is. A belga támadó tavaly úgy fogalmazott: az az álma, hogy a Real Madridban szerepeljen.

A nemzetközi szövetség hasonló érveléssel a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a CAS-nál sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása. A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két időszakra zárták ki az átigazolásból.