Messi más lelkiállapotban játszik a válogatottban, mint a Barcában

Argentina v Venezuela - International Friendly friendly soccer FOOTBALL Spain Argentina Venezuela International Lionel Messi
Lionel Messi (Barcelona) of Argentina during the international friendly match between Argentina and Venezuela at Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Spain on March 22 2019. (Photo by Jose Breton/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi több mint fél év szünet után visszatért az argentin válogatottba, amellyel meglepetésre 3-1-es vereséget szenvedett Venezuelától. A Barcelona sztárja ugyan csapata egyik legjobbja volt, de sokaknak feltűnt, hogy valami nem stimmel vele.

A klubcsapatában 26 bajnoki mérkőzés után 29 gólnál járó Messi a válogatottban, ahogy az elmúlt években már oly sokszor, ezúttal is csak szenvedett. Voltak ugyan jó megmozdulásai, és általában is egyetértenek a források, hogy rajta és az argentinok szépítő gólját szerző Lautaro Martínezen kívül mindenki messze alulmúlta önmagát, mégis látszott, hogy valami nem stimmel.

Siralmasra sikerült Messi visszatérése a válogatottba

Az argentin labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3-1-re kikapott Venezuela csapatától Madridban. Az argentinoknál először játszott újra a világbajnokság után Lionel Messi. Lionel Scaloni csapata már a 6. percben hátrányba került, amikor Sebastian Rondón megszerezte a vezetést a dél-amerikai kontinens gyengébb csapatai közé sorolt venezeulai csapat számára.

Ezt a valamit az 1978-ban világbajnokságot nyerő argentin válogatott csapatkapitánya, Daniel Passarella fogalmazta meg a Goal.comnak adott nyilatkozatában:

„Messi nagyszerű játékos, aki bármelyik csapat játékához rengeteget tud hozzátenni.

Játszol egy csapatban, ahol imádnak, de mégsem érzed magad jól, mert valami nem stimmel körülötted. Nem tudom, hogy ez most mi lehet, biztos, hogy valami belülről jövő dologról van szó.”

A cikk megjegyzi, hogy míg Messi a Barcelonával 32 trófeát nyert eddigi pályafutása során, addig nemzeti színekben egy olimpiai aranyérmet (2008, Peking) tud felmutatni, egy elveszített vb-döntő (2014, Brazília), valamint két ugyancsak elbukott Copa América-döntő (2015 és 2016, mindkétszer Chile ellen, mindkétszer tizenegyesekkel) mellett.

A szurkolók a kudarcokat követően – rögtön az aktuális szövetségi kapitány után – Messit találják meg először, ezért is mondta le a válogatottságot a 2016-os Copa-döntő, és a 2018-as, a nyolcaddöntővel (3-4 a későbbi győztes franciák ellen) véget érő világbajnokság után is. Pedig a 129 mérkőzésen rúgott 65 góljával így is messze hazája legeredményesebb góllövője a válogatottban.

Az argentin válogatott kedden Marokkóval játszik újabb felkészülési mérkőzést, de a hírek szerint Messi azt már kihagyja, inkább visszatér pár napot pihenni Barcelonába. Június 14. és július 7. között pedig jöhet az újabb nekiveselkedés: Copa América a nagy rivális, Brazília rendezésében.