Társoldalunk:

Barcelonában a United sztárjában látják Suárez utódját

2019.03.27. 16:05

Az ESPN értesülése szerint az FC Barcelona szeretné leigazolni a Manchester United 21 éves támadóját, Marcus Rashfordot.

Az FC Barcelona már évek óta figyeli a 31-szeres angol válogatott játékost, akit a klub korábbi edzője, a fiatal tehetségeket remekül felismerő Louis Van Gaal dobott be a mély vízbe még 2016 februárjában. Rashford azóta 161 mérkőzésen 44 gólt szerzett, és kiosztott 26 gólpasszt a Manchester United színeiben. 

Marcus Rashford Louis Van Gaaltól kapta meg a lehetőségetForrás: AFP/Oli Scarff

A katalánok a 21 éves támadóban látják a 32 éves Luis Suárez utódját, azonban az átigazolásnak van egy bökkenője: Manchesterben hallani sem akarnak Rashford távozásáról.

Rashford olyan a klub számára, mint amikor egy férfi arról álmodozik, hogy Cindy Crawforddal vagy egy másik szupermodellel randevúzik. Nagyon szép vágy, de nem túl valószínű, hogy összejön” – idézi az ESPN a meg nem nevezett forrását, aki szerint leghamarabb 2020-ban lehet realitása annak, hogy Rashford esetleg a Barcelonába igazoljon.

Rashford lőtte a mindent eldöntő tizenegyest a Paris Saint-Germain elleni BL-nyolcaddöntőbenForrás: AFP/Franck Fife

„Nagyszerű játékos, de még 18 hónap hátra van a szerződéséből. És ha meg is akadtak a tárgyalások a hosszabbításáról, nem valószínű, hogy a Manchester United csak úgy lemondana róla. Ő jelenti a jövő csapatának egyik pillérét. Nem könnyű megszerezni. De az is tény, minden szempontból passzolna a csapatba. Ideális örököse lehetne Suáreznek – tette hozzá a Barcelona munkatársa.

Rashford az idei szezonban 38 mérkőzésen 12 gólt szerzett, és kiosztott 9 gólpasszt is. José Mourinho edzősködése idején főleg szélsőt játszott, azonban Ole Gunnar Solskjaer decemberi kinevezése óta a Manchester United első számú középcsatára lett.