Kinyílt a pénzcsap, újabb világbajnokot igazol a Bayern München

- Horizontal
France's forward Antoine Griezmann and France's defender Lucas Hernandez (R) joke during a training session in Munich, southern Germany, on September 5, 2018. - France will play in the UEFA Nations League against Germany in Munich, southern Germany, on September 6, 2018. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A német rekordbajnok Bayern München klubrekordot jelentő 80 millió euróért leigazolta az Atlético Madrid francia világbajnok balhátvédjét, Lucas Hernándezt.

A 23 éves védő - aki Corentin Tolisso 41,5 millió eurós csúcsát dönti meg - nyáron csatlakozik a bajor sztárcsapathoz, amellyel ötéves szerződést kötött. A világbajnok játékos egyelőre nem írta alá a kontraktusát, ugyanis az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy a jobb térdében károsodott a kötőszövet, ezért a Bayern München orvosi stábjának még konzultálnia kell a madridi illetékesekkel.

– ismerte el Lucas Hernández leigazolását a Bayern München sportigazgatója, Hasan Salihamidzic.

Újabb világbajnokkal bővül a Bayern München védelme Forrás: AFP/Franck Fife

Hernández az idei szezonban 22 mérkőzésen lépett pályára az Atlético Madridban. A marseille-i születésű focista alapembere volt a 2018-as oroszországi világbajnokságon aranyérmes francia válogatottnak. A 23 éves balhátvéd a Bayern München idei második vb-győztes igazolása. A bajorok ugyanis már korábban bejelentették, hogy nyáron csatlakozik a klubhoz a világbajnokság legszebb gólját szerző Benjamin Pavard.

A két sztárjátékos megszerzése minden bizonnyal csak a kezdet az átalakuló Bayern Münchennél. Uli Hoeness, a klub elnöke ugyanis nagy költekezést ígért a nyári átigazolási időszakra.

„Folyamatban van az együttes fiatalítása, ezúttal pedig olyan befektetéseket húzunk meg, melyekhez hasonló a Bayernnél korábban még sosem volt.

Egyedülálló lesz a történetünkben. Ám, noha a labdarúgást a pénz irányítja, a címeket azok a csapatok zsebelik be, melyek játékosai szívvel és lélekkel mennek fel a pályára” – mondta Uli Hoeness.

Sokkot okozott Németországban a tragikus Bajnokok Ligája-szereplés

Elképzelés és lelkesedés nélkül szenvedő játékosok a gyepen, döbbenten és értetlenül pislogó drukkerek a nézőtéren, csalódott és reményüket vesztett rajongók a televíziók előtt. A német futball hívei sokkos állapotban vannak napok óta. Történelmi szégyen, amit a germán csapatok idén produkáltak a Bajnokok Ligájában tavasszal. A tény: nem lesz német csapat a legjobb nyolc között a csúcsligában.