Társoldalunk:

Wifi-tilalommal óvná játékosai egészségét a PL-csapat edzője

2019.03.28. 22:05

Ralph Hasenhüttl, az angol élvonalbeli Southampton vezetőedzője megtiltotta labdarúgóinak, hogy a mérkőzések előtt a szállodában használják a vezeték nélküli internetet.

Az osztrák tréner csütörtökön azzal magyarázta a szigorú döntést, hogy segíteni kell a játékosoknak, akik előszeretettel múlatják szabadidejüket éjszakába nyúlóan számítógépes játékokkal, illetve a közösségi média használatával.

Hasenhüttl elárulta, korábbi klubjánál, az RB Leipzignél is előfordult, hogy a futballisták éjjel a telefonjukkal vagy a számítógépükkel játszottak, és ő ezt már akkor is ellenezte.

Ralph Hasenhüttl pontosan tudja, hogy mi a jó focistáinakForrás: AFP/Lindsey Parnaby

"Ha a srácok egy meccs előtt éjjel 3-ig játszanak, akkor a klubnak segítenie kell, hogy ne töltsenek annyi időt ilyesmivel. Ez nem egy kis probléma, szerintem ugyanolyan, mint az alkoholizmus vagy a drogfüggőség" - tette hozzá.

A The Sun című bulvárlap szerdán arról számolt be, hogy egy "kiváló angol játékos" - akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra - napi 16 órán keresztül használta a Fortnite nevű online videójátékot, s néha még az edzést is kihagyta emiatt.