Vágólapra másolva!
A skót élvonalbeli focibajnokság (Scottish Premiership) utolsó helyén álló St. Mirren idegenben 1-0-s vereséget szenvedett a St. Johnstone-tól, méghozzá nem akármilyen körülmények között.

A 17 pontos St. Mirren egy pont hátránnyal áll a Dundee FC mögött a tabella utolsó helyén, azaz kijelenthetjük, hogy négy fordulóval az alapszakasz vége előtt minden pontra égető szükségük lenne. A St. Johnstone otthonából is elhozhatták volna akár mind a hármat, ha a 32 éves kanadai csatár, Simeon Jackson nem így lövi a nyolcadik percben javukra megítélt büntetőt:

Ne vegyük el Jackson érdemeit: kísérlete kétség kívül ott van minden idők legrosszabb panenkázási kísérletei között. Oran Kearney, a St. Mirren edzője sztoikus nyugalommal vette tudomásul, hogy egy lépéssel közelebb kerültek a kieséshez (a rájátszásban persze még történhetnek csodák, de várhatóan az utolsó helyről startolva, nem lesz könnyű dolguk).

"Nem értem, miért kockáztatta ezt meg a szezonnak ebben a szakaszában. A meccs előtt megbeszéltük, milyen fontos ez a találkozó, illetve milyen fontos, hogy nyomás alatt is jó döntéseket hozzunk. Vele külön is beszéltem, abban maradtunk, hogy elég nagy fiú már ahhoz, hogy ezt megértse. Ha mondjuk az idény első meccsén 0-3-ra állunk tíz perccel a vége előtt, és megpróbálja, azt mondom, hogy oké.

A St. Johnstone öt perccel később gólt szerzett, amivel, mint később kiderült, 1-0-ra meg is nyerte a meccset.

Ha én Oran Keany helyében vagyok, biztos, hogy szétvet az ideg, és pofán vágom a szünetben. Szégyen. Ha ezen az egy ponton fog múlni a kiesésük, az örökre kísérteni fogja" – mondta a BBC-nek a St. Johnstone egykori játékosa, Allan Preston.

Míg volt olyan drukker, aki szerint a tabella utolsó helyén álló csapat esetében miért ne próbálhatná meg, hiszen nem oszt, nem szoroz, más szerint Jacksont kellene panenkázva végigrugdosni valamelyik közparkon.