Társoldalunk:

Solskjaer: Pogbát és Rashfordot meg kell tartania az MU-nak

2019.03.30. 14:35

A Manchester United frissen kinevezett vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer a futballcsapat sikeres jövője szempontjából kulcskérdésnek nevezte Paul Pogba és Marcus Rashford megtartását.

A decemberben ideiglenes megbízást kapott és tisztében most csütörtökön véglegesített norvég szakember hétvégi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a klub történetéhez méltó csapatot akar kiépíteni, a következő idényben már a bajnoki cím a cél, ehhez pedig létfontosságú a francia és az angol válogatott játékos, nála ők ketten az alapemberek.

A brit sajtó szerint viszont nehéz lesz elérni, hogy Pogba és Rashford az MU-ban maradjon: a francia klasszis jó ideje hangoztatott álma, hogy a Zinedine Zidane vezette Real Madridban futballozzon, míg Rashford szintén Spanyolországba, de a bajnoki címvédő FC Barcelonához vágyik.

Ole Gunnar Solskjaer megtartaná a csapat értékeitForrás: AFP/Franck Fife

Ami tény: Solksjaer érkezésével hatalmasat javult a United, s míg előtte a portugál José Mourinho irányításával gyakorlatilag vergődött, rendre csapnivalóan játszott, az elmúlt három hónapban látványos fejlődésen ment át a gárda.

A 45 éves norvéggal a kispadon, a csapat sorra aratta a sikereket a bajnokságban, ráadásul a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kiejtette a végső győzelemre is esélyesnek ítélt Paris Saint-Germaint. Solskjaerral az MU feljött az ötödik helyre a Premier League-ben, és már csak kétpontnyira van a BL-indulást érő negyedik pozíciótól.