Dárdai: Ha 8-0-ra kapunk ki, akkor sem szólhatnék egy szót sem

RB Leipzig - Hertha BSC Sports soccer Bundesliga RBL Grass ball sport Red Bull Arena GESTURES Facial expression
30 March 2019, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, 27th matchday, RB Leipzig - Hertha BSC in the Red Bull Arena Leipzig. Berlin coach Pál Dárdai is waiting for the TV interview before the match. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC idegenben szenvedett 5-0-s vereséget a Bundesliga szombati játéknapján az RB Leipzigtől. A magyar edző a találkozó után a mérkőzést közvetítő tévének nyilatkozva mondta el, mi vezetett a méretes pofonhoz.

"Ez edzői karrierem legsúlyosabb veresége. Most nagyon fájdalmas, nem kezdenék elemzésbe, azt most jobb, ha hagyjuk. Egy dolgot azonban nem árt tudni: nincs meg az a kvalitásunk, amely több másik csapatnak megvan, mindenért nagyon meg kell dolgoznunk" – mondta el Dárdai a Sky Sportnak, hozzátéve, hogy a kezdőcsapatban számításba vett válogatott játékosokkal nem tudott érdemi edzésmunkát végezni.

Gulácsiék ötöt rúgtak Dárdai csapatának

A Lipcse esélyt sem adott a Herthának.

"Ez most nem volt jó csapat, sem elöl, sem hátul. A játékosok fejében sem volt minden rendben, ha 8–0 lett volna az eredmény, akkor sem szólhatnék semmit" – zárta a pálya mellett adott nyilatkozatát, majd a kötelező sajtótájékoztatón így folytatta: "Nagyon kényelmetlen most itt ülni és bármit is mondani.

Megtanultam már, néhány helyzetben nyugodtnak kell maradni" – zárta az estét, hozzátéve, hogy egy nagyon jó RB Leipzig volt az ellenfél.

Lipcsei részről Gulácsi Péter nyilatkozott, aki

a szezonbeli 14. bajnoki mérkőzését zárta kapott gól nélkül,

kiemelve, hogy éppen ez a játékuk alapja, valamint, hogy ez a találkozó remek alapot ad a következő hetek fontos meccseire (kupa-negyeddöntő az Augsburg ellen, valamint még hét forduló a bajnokságból, melyek során a Bayern Münchennel és a Mönchengladbachhal is találkozik az RB Leipzig).

Dárdaiéknak egyébként hagyományosan rosszul megy Gulácsiék ellen: 2017 májusában 4-1-re, egy évvel később pedig 6-2-re kaptak ki a lipcseiektől.