NB II: 11 gólos meccset nyert a Vasas

Balajti Ádám három góllal vette ki a részét a Vác elleni gólfesztiválból
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 30. fordulójában a listavezető Zalaegerszeg hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Lipcsei Péter vezette Soroksárt. A második feljutó helyen álló Gyirmót négygólos győzelmet aratott a Cegléd vendégeként, míg a Vasas hét gólt szerzett az ellen a Vác ellen, amely eddig a legkevesebb gólt kapta az NB II-ben.

Második feljutó helyen álló Gyirmót FC Győr már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert Cegléden. A korábbi magyar válogatott védő, Lipták Zoltán nyitotta a gólok sorát, majd szintén egy korábbi válogatott, Lázár Pál is eredményes volt. A fordulás után is szerzett két gólt a vendégcsapat, amely továbbra is tartja a második helyét az NB II-ben, három ponttal megelőzve a harmadik Kaposvárt, amely az ETO FC Győr otthonában kapott ki 3-2-re.

A Bognár György vezette Budaörs ezúttal a Kazincbarcikától kapott ki hazai pályán, és legutóbbi hat meccséből ötöt elvesztett az NB II-ben. A Békéscsaba-Nyíregyháza összecsapás gól nélküli döntetlenre végződött, míg a korábban az NB I-ben rangadónak számító Vasas-Vác összecsapás gólfesztivált hozott.

Balajti Ádám négy góllal vette ki a részét a Vác elleni gólfesztiválból Forrás: Varga Jennifer/Vasas FC Facebook

Az első félidőben a vendégek 2-1-re vezettek. A fordulás után azonban Szanyó Károly csapata 26 perc alatt szerzett öt gólt, és végül a mesternégyesig jutó Balajti Ádám és a duplázó Birtalan Botond vezérletével 7-4-re megnyerte a mérkőzést az eddig a legkevesebb gólt kapó Vác ellen.

Az első helyen álló Zalaegerszeg magabiztos győzelmet aratott a Lipcsei Péter vezette Soroksár fölött. A zalaiak a korábbi 3-szoros válogatott Farkas Balázs góljával szereztek vezetést az első félidőben, majd a második játékrészben Bobál Gergely növete az előnyt, majd a lefújás előtt Novák Csanád biztosította be a három pontot.

Merkantil Bank Liga NB II, 30. forduló:
Vasas FC-Vác FC 7-4 (1-2)
Aqvital FC Csákvár-Duna Aszfalt TVSE 0-0
WKW ETO FC Győr-Kaposvári Rákóczi FC 3-2 (2-0)
Békéscsaba 1912 Előre-Nyíregyháza Spartacus FC 0-0
ZTE FC-Soroksár SC 3-0 (1-0)
BFC Siófok-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-0 (0-0)
Budaörs-Kazincbarcika 1-2 (1-0)
Ceglédi VSE-Gyirmót FC Győr 0-4 (0-2)
BSS Monor-Dorogi FC 2-2 (1-1)
Credobus Mosonmagyaróvár-Budafoki MTE 0-2 (0-1)

Az állás: 1. Zalaegerszeg 63 pont, 2. Gyirmót 59, 3. Kaposvár 56