Társoldalunk:

A Chelsea drámai meccsen fordított a kiesőjelölt otthonában

2019.03.31. 17:07

A Premier League 32. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Chelsea a 84. percig hátrányban volt a Cardiff City otthonában, ám ekkor először Cesar Azpilicueta egyenlített (leshelyzetből), majd a hosszabbításban Ruben Loftus-Cheek fejesével a győzelmet is megszerezte.

A mérkőzés első fél órájában óriási mezőnyfölényben játszott a londoni együttes, a labdát majdnem 80%-ban birtokolta, de még csak kapura tartó lövésig sem jutott. Igaz, a hazai csapat sem, az egyik oldalon Pedro, a másikon Murphy próbálkozott. Willian járt ehhez talán a legközelebb, a 38. percben jó helyről végezhetett el szabadrúgást, de mellé szállt a lövése. Néhány perccel később egy kis szöglet után a brazil adott laposan középre, Marcos Alonso tette bele a lábát, de ez is elkerülte a hazai kaput. A félidő végére a Chelsea beszorította a walesieket, de a befejezésekkel továbbra is szenvedetett.
A második félidő tökéletesen kezdődött a Cardiffnak, ugyanis az első percben megszerezte a vezetést: Arter tekert középre látszólag szerencsétlenül, de így lett tökéletes Camarasának, aki 15 méterről kapásból kilőtte a rövid felsőt.

Próbált ritmust váltani a Chelsea, Maurizio Sarri becserélte Eden Hazard-t is azzal a céllal, hogy az addig statikusnak tűnő támadójátékba hozzon egy kis kreativitást. 

Fokozta a nyomást a londoni csapat, ami a hajrában érett góllá. A 84. percben Marcos Alonso csúsztatta meg Willian szögletét, amibe Azpilicueta fejelt a kapuba. A videón látszik, hogy a csapatkapitány jókora lesen állt.

Nem sokkal később Rüdiger úszott meg egy piros lapot, de nem csak emiatt dühönghettek a hazaiak. A 91. percben megint Willian adott középre, Ruben Loftus-Cheek megelőzte az emberét, és egy látványos mozdulattal fejelt a kapuba, amivel megfordította a mérkőzést, és a győzelmet is megszerezte csapatának. Ezzel a Chelsea pontszámban beérte az Arsenalt.